Älä pilaa keittiövälineitä! Nämä eivät kuulu astianpesukoneeseen

Astianpesukone on tärkeä arjen helpottaja erityisesti tiskaamisen vihaajille. On suuri kiusaus pestä astianpesukoneessa kaikki, minkä sinne saa mahtumaan, mutta näin tekemällä saatat pilata hyviä keittiövälineitä.

Nämä välineet eivät kuulu astianpesukoneeseen:

Puiset keittiövälineet ja astiat

Puiset astiat eivät kuulu astianpesukoneen kuumaan pesuun, sillä pidentynyt altistus vedelle voi saada puun halkeilemaan tai kieroutumaan. Astianpesukone myös pesee puun pinnasta sitä suojaavat öljyt, jolloin puu kuivuu ja myös tuntuu ikävältä koskettaessa.

Valurauta

Pitkällinen altistus vedelle saa valuraudan ruostumaan ja poistaa siitä pintakerroksen, joka estää ruokaa tarttumasta pannuun. Muista siis öljytä valurautapannuja säännöllisesti, jotta ne pysyvät iskukunnossa.

Leikkuuveitset

Ruokailuvälineet peseytyvät astianpesukoneessa kätevästi, mutta säästä parhaat veitsesi kovalta käsittelyltä. Pesukone saa nimittäin terävät veitset tylsymään nopeammin kuin käsinpesu.

Lämpö- tai kylmäeristetyt astiat

Termospullot eivät kuulu astianpesukoneeseen, sillä pitkäkestoinen, kuuma pesu rikkoo eristävän pinnoitteen.

Alumiiniastiat

Teit juuri lasagnea ja nyt voitkin heittää alumiinisen uunivuoan tiskikoneeseen. Väärin! Kevyet alumiiniastiat eivät pysy pesun aikana paikoillaan, vaan voivat liikkuessaan jättää tummia jälkiä muihin astioihin.

Kupari

Kupariastiat kiittävät käsinpesusta, sillä käsinpesuaine on käytössä hellävarainen, kun taas astianpesukoneessa kupari saattaa menettää väriään.

Lähde: foxnews.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja