Ala-asteen naisopettaja erotettiin, kun hän näytti kuvaa "tulevasta vaimostaan" – koulu maksaa nyt jättikorvaukset

0:48

Teksasissa lesbosuhteensa takia erotettu opettaja on kolmen vuoden oikeustaistelun jälkeen saanut aikaan sopimuksen koulun kanssa.

Stacy Bailey erotettiin vuonna 2017, kun hän oli näyttänyt ala-asteikäisille oppilailleen valokuvaa “tulevasta vaimostaan”.

Vuoden opettajaksi kaksi kertaa nimitetty Bailey oli näyttänyt kuvaa naisystävästään ja perheestään koulun tervetulotilaisuudessa. Tämän takia opettajaa syytettiin “homoseksuaalisen agendan” tukemisesta. Hänet erotettiin koulusta kahdeksaksi kuukaudeksi. Ennen erottamistaan opettaja oli myös kysynyt seksuaalivähemmistöjen suojelusta alueella, kirjoittaa CBS DFW.

Haastoi koulun oikeuteen

Toukokuussa 2018 Bailey haastoi koulun ja myöhemmin sen johtajan oikeuteen. Bailey kertoi tulleensa rangaistuksi seksuaalisen suuntautumisensa takia, mikä on vastoin maan perustuslakia.

Lokakuussa 2019 oikeus totesi, että perustuslaki on Baileyn puolella; että ketään ei tule rangaista seksuaalisen suuntautumisen takia.

Jättikorvaukset ja rahaa hyväntekeväisyyteen

Yksi osa koulun ja Baileyn välisessä sopimuksessa määrää, että koulu maksaa Baileylle ja hänen asianajajalleen 100 000 dollaria ja kirjoittaa suosittelukirjeen Baileylle työnhakua varten.

Sekä Bailey että hänen asianajajansa ovat kertoneet lahjoittavansa korvauksistaan 10 000 dollaria seksuaalivähemmistöjä tukeville järjestöille.   

Korjattu otsikkoa kello 7.53.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.