AL: Terveysviranomaiset kielsivät pullan myynnin sisätiloissa – yrittäjä teki ratkaisunsa

Pirkkalalainen yrittäjä kertoo Aamulehden Moro-julkaisussa päätöksestään lopettaa maalaispuotitoimintansa tiukkojen elintarvikesäännösten vuoksi.

Aamulehden Moro-julkaisussa kerrotaan Pirkkalassa sijaitsevasta, lähituotteita myyvästä suosituista Ollilan maalaiskaupasta, joka on päättänyt laittaa lapun luukulle. Yli 16 vuotta maalaiskaupan yrittäjänä toiminut Anja Ollila ei jaksa enää taistella terveysviranomaisia vastaan.

Ollilan mukaan viimeinen pisara oli, kun viranomaiset kielsivät pullan myynnin sisällä. Lain mukaan Ollilan olisi nyt myytävä pullaa kaupan ulkopuolella, koska pullien leivontaan käytetään käsittelemätöntä tilamaitoa. Pullaa ei saa siis myydä elintarviketilassa. Ollilalla ei ole varaa lisätä henkilökuntaa monelle myyntipisteelle, joten yrittäjä on päättänyt lopettaa toiminnan kokonaan.

– En jaksa enää taistella terveysviranomaisten kanssa, vaan keskityn tästä lähin maatilaani, Ollila kommentoi Aamulehden Moro-julkaisulle.

Yrittäjän mukaan terveystarkastaja on käynyt maalaispuodissa kuin rikostutkija muistiinpanoja tehden. Lopulta Ollila on saanut tarkastajalta raportin, jonka sisällöstä ei käytännössä pystytä keskustelemaan.

– Miksi muistiinpanoista ei voi keskustella yhdessä, jotta vältetään väärinymmärrykset? Ollila ihmettelee

Lähituotanto hygieniariski?

Aamulehden haastatteleman terveysviranomaisen mukaan lähituotantoon sisältyy aina enemmän hygieniariskejä kuin teolliseen tuotantoon.

– Tämä voi tuntua kuluttajasta ja yrittäjästä epätasa-arvoiselta, mutta kaiken taustalla on tieteellinen tutkimus ja tilastot. Turhaan ei rajoiteta.

Pullakielto perustuu tarkastajan mukaan elintarvikelakiin, jonka tarkoitus on vähentää tinkimaidon riskejä. Pullien paistaminen tappaa suurimman osan maidon mahdollisista bakteereista, mutta viranomaisen mukaan pullassa voi olla muita taudinaiheuttajia.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja