Aku Partanen paahtoi ennätykseen MM-kisoissa – sanktio varjosti huipputulosta

Suomen Aku Partanen on sijoittunut 18:nneksi yleisurheilun MM-kilpailujen miesten 35 kilometrin kävelyssä. Partasen sijoitus putosi seitsemän sijaa aikasakon myötä

Partanen pysyi pitkään kärkijoukossa, mutta vauhti osoittautui liian kovaksi matkan jatkuessa. Hetken vaikean vaiheen jälkeen Partanen eteni ryhdikkäästi maaliin ja kellotti kolmen ja puolen minuutin aikasakon seurauksena ajan 2.32.28.

Ilman sanktiota Partasen suoritus olisi ollut hänen uusi ennätyksensä.

Partanen on ollut hyvässä vireessä Budapestin kaduilla, kun hän sijoittui 20 kilometrillä kuudenneksi Suomen ennätys -ajalla.

Espanjan Alvaro Martin voitti 35 kilometrin maailmanmestaruuden ajalla 2.24.30, Kolumbian Brian Daniel Pintado oli toinen ja Japanin Masatora Kawano kolmas.

Mikä tekee MM-pronssimitalisti Wilma Murrosta niin kovan arvokisakilpailijan? Asiantuntija Mika Järvinen vastaa 9:33
Asiantuntija Mika Järvinen analysoi Wilma Murron MM-pronssisuoritusta ja keskiviikon kisapäivän muita tapahtumia.

Artikkelin otsikkoa ja tekstiä päivitetty aikasakon jälkeen klo 11.31.