Kuudenneksi SE-vedolla kävellyt Aku Partanen yllättyi MM-vauhdista – kommentoi Ylelle viime hetken viivästystä: "Aika epäuskoinen fiilis kaikilla"

Veli-Matti "Aku" Partanen teki elämänsä kävelyn yleisurheilun MM-kilpailuissa Budapestissä ja sijoittui miesten 20 kilometrin matkalla kuudenneksi uudella Suomen ennätyksellä 1.18.22. Partanen kohensi hurjavauhtisessa kilpailussa yli minuutilla heinäkuussa Lahdessa syntynyttä SE-tulostaan 1.19.25.

Mitalisijasta Partanen jäi vain 35 sekuntia. Espanjalainen Alvaro Martin karkasi mestariksi ajalla 1.17.32, Ruotsin Perseus Karlström otti hopeaa tuloksella 1.17.39, ja Brasilian Caio Bonfim sijoittui pronssille ajalla 1.17.47. Myös Karlström ja Bonfim tekivät maansa ennätyksen.

– En olisi odottanut ihan näin kovaa tasoa. Oli viileää, ja sade ennen kisaa varmaan vielä vähän viilensi keliä. En ihan pystynyt kärjen vauhtiin vastaamaan, mutta olin kuitenkin ihan tuntumassa. Tämä on todella hyvä minulle, 31-vuotias Partanen kuvaili tunnelmiaan Ylen tv-haastattelussa.

Kilpailun alkua lykättiin kahdella tunnilla ukkosmyräkän ja rankkasateen takia.

– Aika epäuskoinen fiilis oli kaikilla, kun pariksi tunniksi piti mennä vielä lepäilemään. Mutta kuuntelimme Jerryn (Jokinen) kanssa musiikkia ja otin vielä pienet unet, Partanen sanoi.

Partanen osoitti virettään jo Lahden Kalevan kisoissa heinäkuun lopulla, sillä hän paransi 20 kilometrin ennätystään tuolloin kahdella minuutilla. Arvokisasijoitus on suomalaiselle uran paras. Kaksi vuotta sitten Partanen ylsi Tokion 50 kilometrin olympiakävelyssä yhdeksänneksi.

– Tämä on itselleni steppi eteenpäin ja lupaa hyvää ensi vuoden Pariisin olympialaisiin.

Kisan toinen suomalainen Jokinen oli 43:s. Partanen ja Aleksi Ojala ovat mukana ensi torstaina miesten 35 kilometrin MM-kävelyssä.

Lue myös:

    Uusimmat