Aki Linnanahde jättää aamuradion – avautuu päätöksestään

Aki Linnanahde työskenteli vuosia radio Novan aamussa.

Radiojuontaja Aki Linnanahde ja Minna Kuukka ovat luotsanneet vuosien ajan suosittua radio Novan aamua. Marraskuun lopussa kuullaan kaksikon viimeinen yhteinen aamulähetys, sillä Linnanahde ilmoitti Instagram-tilillään lopettavansa aamushowssa. Hän paljastaa, että hän kertoi päätöksestään jo kesäkuussa tiimilleen ja talon johdolle.

– Aamun uusista kuvioista kuulet lähiaikoina, mutta voin jo itsekin kertoa, että Minna ja Markus jatkavat normaalisti, mikä on mahtava juttu. Tuntuu kivalta lähteä, kun tiedän, että kuuntelijat saavat kuulla erinomaista aamuradiota, eikä työkavereista kukaan jää vuokseni pulaan. Olemme nousseet Suomen kuunnelluimmaksi aamuohjelmaksi ja tulevaisuuskin kuulostaa hyvältä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Linnanahde kirjoittaa, että hänen kohdallaan ei pääty vain työtehtävä, vaan kokonainen elämänvaihe.

– Kun ohjelmamme alkoi 6,5 vuotta sitten, perheessäni asui vielä kolme lasta saman katon alla. Tammikuussa viimeinen enää kotona asuvista lapsista täyttää 18v.  Lapsiperhearki on muuttunut aikuisten lasten vanhemmuudeksi. Haluan kyläillä arki-iltoina lasteni luona. Katsoa yhdessä Netflixiä klo 21 jälkeen. Antaa heille sitä aikaa ja tukea, mitä he tässä elämäntilanteessa kaipaavat omien kiireidensä keskellä. Ihan riittävän kauan on tanssittu minun pillini mukaan.

– Perhetilanteeni mahdollistaa myös töiden tekemisen paikasta riippumatta. Nuorimmainen on vielä hetken lukiossa, koko muu perhe pystyy jo nyt tekemään etätöitä kuten minäkin, kun jätän aamuradion. Neliöt Helsingissä vaihtuvat pienempiin. Perheellemme rakkaassa Turun kodissamme tulee palamaan valot arkenakin. Aion olla myös palmun alla. On aika panostaa enemmän omaan hyvinvointiin.

Linnanahde ei kuitenkaan jätä radiota kokonaan.

– Sinällään työpalettini säilyy entisellään, mutta painotukset muuttuvat. Olen ensi kesänä äänessä Radio Novan iltapäivissä. En siis hylkää radiota, lopetan vain 5x viikossa tekemisen. Isoimmin minua työllistävät podcastit. Tulen tekemään myös kirjoja, somea ja puhujakeikkoja ihan kuten tähänkin asti. Uutena asiana konsultoin Bauer Median sisältöjen parissa.

Tulevaisuudessa Linnanahde haluaa panostaa hänelle tärkeisiin asioihin, perheeseensä ja itseensä sekä myös podcastien kehittämiseen.

– Itkujen aikakin tulee marraskuun lopussa, mutta sitä ennen teemme aamustasi paremman, myös tänään.

Lue myös:

    Uusimmat