Ajattelitko rakentaa linnunpöntön pihallesi? Älä turhaan ripusta liian korkealle – ota huomioon nämä asiat!

Viiden jälkeen -ohjelmassa kerrottiin vinkkejä linnunpöntön rakentamiseen ja sijoitteluun. 

Lintujen pesimispuuhat ovat varma kevään merkki. Linnut-lehden päätoimittaja Jan Södersved oli kertomassa asiaa linnunpontöistä Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Yllä olevalla videolla esitellään kolme erikokoista pönttöä eri linnuille. Jos pönttöjä tai koloja ylipäätään on vähän, voidaan niistä käydä nahistelua. Pihoilla sitä voi välttää laittamalla riittävästi pönttöjä. Mutta kumpi voittaa pönttötaistelun, talitiainen vai kirjosieppo?

– Talitiainen aloittaa vähän aikaisemmin, että talitiainen yleensä pääsee aloittamaan, että jos pulaa [pöntöistä], niin kirjosieppo voi sitten tuosta tosiaan vaan jo napata sen jo aloitetun pöntön, Södersved tuumii.

Videolla toimittajamme pääsi ensimmäistä kertaa linnunpöntönrakentamispuuhiin. Juttu jatkuu videon alla. 

Linnunpöntön voi asettaa rinnankorkeudelle

Moni voi luulla, että pönttö pitäisi ripustaa hyvin korkealle puuhun. Tämä ei Södersvedin mukaan ole lainkaan välttämätöntä, jos ei pelättävissä ole esimerkiksi ilkivaltaa tai pihapiirissä käyskentele kissoja. Muussa tapauksessa rinnankorkeus riittää. 

– Silloin se on helppo puhdistaa ja tarkistaa joka vuosi pöntön kunto. Jos se on kovin korkealla, se jää helposti tekemättä.

Södersved kertoo videolla ohjeita linnunpöntön sijoitteluun ja kiinnittämiseen. Juttu jatkuu videon alla. 

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös mtv-palvelussaMuista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat