Aira Samulin avautuu kirjassa kauneusleikkauksistaan – pienennytti rintansa, kohotutti kasvonsa

Aira Samulin on käynyt kauneusleikkauksissa pienentämässä rintansa ja kohentamassa kasvojensa alaosaa.

Sauli Miettisen kirjoittamassa, tänään ilmestyneessä kirjassa Uskomaton Aira Samulin (WSOY) käydään läpi koko 89-vuotiaan Aira Samulinin värikäs ja tapahtumarikas elämä – aina lapsuuden ensimuistoista tähän päivään.

Suorapuheinen Samulin kertoo kirjassa avoimesti kauneusleikkauksista, joita hän on elämänsä aikana erinäisistä syistä tehnyt. 1960-luvun lopulla hän pienensi rintansa, mikä ei tuolloin todellakaan ollut yleinen toimenpide.

"Esiintyessään oppilaittensa mukana Aira tunsi, miten olkapäät alkoivat yhä useammin kipeytyä. Ryhti oli vaikea pitää suorana ja tanssiminen tuntui hankalalta. Hän tiesi, mistä se johtui ja meni rintojen pienennysleikkaukseen."

Samulin antoi tuolloin asiasta myös haastattelun.

"Aira suostui ja kertoi, ettei tällaisessa leikkauksessa ollut mitään hävettävää. Hän itse oli teettänyt sen niin ammatillisista kuin esteettisistäkin syistä."

Toisen kauneusleikkauksensa hän teki eduskuntavaalien jälkeen vuonna 1995, ystäviensä Jorma Uotisen ja Peter Nygårdin kannustuksesta. 

"Vaalitappion jälkeen hän päätti piristää sekä itseään että ympäristöään ja meni kasvojen alaosan kohotusleikkaukseen. Sekä Jorma Uotinen että Peter Nygård olivat ehdottaneet hänelle toimenpidettä, joka saisi iän myötä alaspäin laskeutuneet suupielet nousemaan entiselleen. Siten henkisesti nuori ja elämäniloinen Aira Samulin näyttäisi ulkoisesti enemmän omalta itseltään."

Myös tuolloin Samulin puhui teettämästään operaatiosta avoimesti.

– Haluan näyttää sellaiselta, miksi itseni tunnen. Koska olen myös paljon esillä, julkisuus velvoittaa minua huolehtimaan itsestäni. Hyrsylän Mutkaan tulevat ryhmät tulevat katsomaan myös minua. Kasvoni ovat tavallaan työkaluni, hän kommentoi kirjan mukaan tuolloin.

Samulin kertoo myös leikkauttaneensa aiemmin jalkojensa vaivaisenluut.

Artikkelin sitaatit ovat Sauli Miettisen kirjasta Uskomaton Aira Samulin (WSOY).

Lue myös:

    Uusimmat