Mainos

”Aina kaikki ei näy ulospäin” – opettajan huikea selitys kiusaamisen vaikutuksesta kiusattuun nousi nettihitiksi

Opettajan nerokas esimerkki havainnollistaa, kuinka vakavia seurauksia kiusaamisella voi oikein olla, vaikka ne eivät aina ulospäin näkyisikään. 

Staffordshirelaisen opettajan innovatiivinen opetustapa on noussut suureen suosioon sosiaalisessa mediassa. Opettaja toivoo, että esimerkki kannustaisi mahdollisimman monia ihmisiä puhumaan avioimemmin kiusaamisen vaikutuksista. 

Omenat havainnollistamisvälineenä 

Koulun sivuille lisätyssä Facebook-päivityksessä opettaja kertoo esitelleensä luokalleen kaksi omenaa, jotka näyttivät pintapuolisin täysin samalta. Yhtäkkiä opettaja ryhtyy kuitenkin haukkumaan ja nimittelemään toista omenaa.

– Pudotin omenan lattialle ja kerroin lapsille, etten pidä tästä omenasta, koska minun mielestäni se oli inhottava, väri oli kamala ja kara liian lyhyt, opettaja kertoo suosituksi nousseessa Facebook-postauksessa.

Koko luokka ryhtyi haukkumaan ja nimittelemään kyseistä omenaa. Tämän jälkeen opettaja otti esiin toisen omenan, jota hän ryhtyi kehumaan ihanaksi, kauniiksi ja kauniinväriseksi yksilöksi.

Lapset näkivät vain kaksi samankaltaista omenaa, mutta yllättyivät, kuten opettaja halkaisi omenat.

Kiusatut salaavat usein pahan olonsa

Omenoiden halkaiseminen luokan edessä sai lapsissa aikaan monia reaktioita. 

– Omena, jolle olimme olleet ystävällisiä, oli hyvä, tuore ja mehukas sisältä. Omena, jota olimme haukkuneet, oli kolhiintunut ja mustunut sisältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Opettajan mukaan tämä esimerkki opetti lapsille erinomaisesti sen, mitä vaikutuksia kiusaamisella voi olla. Kolhiintuneen omenan avulla lapset pystyivät hahmottamaan, että kiusaaminen ei aina näy ulospäin, vaan sen vaikutukset voivat olla paljon syvemmällä.

– Kiusatuksi joutuneet, erityisesti lapset, tuntevat olonsa kauheaksi, mutta eivät useinkaan näytä muille pahaa oloaan, opettaja toteaa.

Opettaja toivoo, että esimerkin avulla sekä oppilaat että vahnemmat tekisivät kaikkensa pysäyttääkseen kaikenlaisen kiusaamisen. 

Video: Suloisella videolla lapset kertovat, miksi toisia ei saa kiusata. 


Lähde. Goodtoknow 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.