Mainos

Äijä-koira hurmasi suorassa lähetyksessä – suloinen Venla-voittaja loikoili Huomenta Suomen sohvalla

8:46

Eränkävijät-sarja palkittiin parhaana tv-ohjelmana Kultainen Venla -gaalassa. Gaalassa nähty Äijä-koira vieraili myös Huomenta Suomessa.

Ylen Eränkävijät-sarja sai perjantaina Kultainen Venla -gaalassa yleisön äänestämän parhaan tv-ohjelman palkinnon. Palkinnon kävivät noutamassa ohjelmassa nähty suomenlapinkoira Äijä isäntänsä Aki Huhtasen kanssa sekä sarjan ohjaaja ja tuottaja Teemu Hostikka.

Huhtanen, ohjelmassa nähty kalastusopas Emilia Laitinen sekä tähdeksi noussut Äijä-koira vierailivat maanantaiaamuna Huomenta Suomessa. Äijä oli kuvauspäivänä studion ainoa koira meteorologi Pekka Poudan ollessa Sini-koiransa kanssa vapaalla.

Eränkävijät vei yleisöäänestyksessä voiton MTV:n Possen ja Salattujen elämien nenän edestä.

– Kieltämättä, kyllähän se yllätyksenä tuli! Pieni toivonkipinä siinä oli, mutta ei sitä voittoa uskaltanut ajatella. Sitten, kun odoteltiin oman kategorian vuoroa gaalassa Äijän kanssa, siinä tuli sellainen olo, että eihän sitä tiedä, jos vaikka niin sattuisikin käymään. Sitten, kun se pommi sieltä tuli, ei sitä fiilistä voi sanoin kuvailla, Aki Huhtanen kertoo.

Luontoaiheiset ohjelmat ovat tänä päivänä suosittuja.

– Ihmiset haluavat kokea luonnon rauhaa ja kaipaavat takaisin sinne. Eränkävijät-ohjelman suosio voi perustua nimenomaan siihen, että siinä esitellään meidän tavallisten ihmisten, eränkävijöiden arkea. Pohjoisen tuntureilla tuntee, miten pieni ihminen luonnon armoilla on. Siihen tunteeseen ei kyllästy ikinä, Huhtanen toteaa.

– Arkemme pohjoisessa on stressitöntä. Aamulla lähdemme pilkille, olemme siellä ja sitten palaamme kotiin, kertoo Huhtanen eränkävijöiden arjesta.

Eränkävijät-ohjelmaa ollaan viemässä vahvasti ulkomaille. Ensimmäinen tuotantokausi on myyty jo 30 maahan.

– Toivottavasti muutkin kaudet menevät! Kolmatta kautta kuvataan parhaillaan. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, toteaa Aki Huhtanen.

Katso artikkelin yläosassa Eränkävijät-tähtien haastattelu Huomenta Suomessa! Katso alla myös videoita Kultainen Venla -gaalasta.

3:39

3:37

1:30

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.