Aiheuttivatko Diego Maradonan hautajaismenot koronatartuntojen vyöryn? Futisikonin tytär järkyttyi: "Älkää syyttäkö häntä"

1:44
Diego Maradonan uran varrelle mahtui paljon ikimuistoisia hetkiä – näistä hänet muistetaan

Diego Maradonan tytär Giannina Maradona puolustaa marraskuussa edesmennyttä isäänsä syytöksiltä, joiden mukaan tämän hautajaismenot aiheuttivat Argentiinassa koronatartuntojen aallon.

Maradona, 60, nukkui pois kotonaan 25. marraskuuta saatuaan sydänkohtauksen. Hänen arkkunsa oli kuoleman jälkeen esillä presidentinlinnassa Buenos Airesissa, ja näin ihmiset saivat käydä jättämässä jäähyväiset sankarilleen. Argentiinaan julistettiin myös kolmen päivän suruaika.

Ruumiinvalvojaiset keskeytettiin ennen aikojaan, kun tilanne kärjistyi levottomuuksiksi, joissa poliisi ja ihmisjoukot ottivat yhteen.

Maradona haudattiin kolme päivää kuolemansa jälkeen yksityiseen paikkaan, omien vanhempiensa viereen. Läsnä olivat vain Maradonan perheenjäsenet ja lähimmät ystävät.

Giannina Maradona kertoo kokemuksistaan Twitterissä julkaisemassaan avoimessa kirjeessä.

– Ihmiset olivat sitä mieltä, että isä ansaitsee sellaiset (ruumiinvalvojaiset). Meiltä pyydettiin, että isä asetettaisiin paikkaan, jossa ihmiset voisivat jättää jäähyväisensä. Monet tulivat paikalle. Jotkut surivat, toiset olivat täysin humalassa. Aina kun joukko ihmisiä meni ohi, itkimme heidän kanssaan. He huusivat meille todella liikuttavia asioita. Eräs pieni poika soitti hymnin huuliharpulla, ja se oli voimakas kokemus, Maradona kirjoittaa.

– Kunnioitan suuresti niitä, jotka seisoivat jonossa ja kunnioittivat toisia, niitä, jotka tulivat vain rukoilemaan, sytyttämään kynttilän tai itkemään hiljaisuudessa. Kiitos!

Maradonan ruumiinvalvojaisia on kritisoitu Argentiinassa viime viikkoina, kun on käynyt ilmi, että koronatartuntojen määrä maassa on lähtenyt taas kasvuun. Giannina Maradona on järkyttynyt syytöksistä.

– Se, mitä on tapahtunut, ei ole Maradonan vika. Olisin itse halunnut olla vain perheeni kanssa. Älkää syyttäkö tartunnoista häntä, Maradona kirjoitti Aftonbladetin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja