Aiheuttaako kotisi lisästressiä ja väsymystä? Tee nämä muutokset ja voit paremmin!

Tiesitkö, että kotisi vaikuttaa mielentilaasi enemmän kuin uskotkaan? Jos olet taipuvainen stressaamaan työasioista, helpota oloasi muokkaamalla vapaa-ajan tilaasi. Esimerkiksi turhasta tavarasta luopuminen ja hemmottelevat materiaalit rentouttavat kummasti.

Yksinkertaisilla sisustuskikoilla laatuaika kotona saa syvempiä merkityksiä. Rakasta kotiasi, ja pysyt siellä iloisena ja terveenä.

Liika tavara vie energiaa

Rentouttava koti ei ole täynnä tavaraa, sillä harva viihtyy sekaisessa ja huonekaluja täynnä olevassa kodissa. Aivan ensimmäiseksi sinun kannattaa siis hankkiutua eroon turhista tavaroista.

Jos tavarakaaos tuntuu olevan liikaa, aloita pienestä: Tyhjennä vaikkapa yksi kaappi ja järjestä tavaroista ne joita oikeasti tarvitset takaisin kaappiin. Loput voit siirtää kierrätykseen tai roskiin meneviin.

Sisusta simppelisti

Rauhoittava koti on sellainen, jossa viihdyt: Selaile ensin sisustuslehtiä ja pohdi, millaisessa kodissa tunnet olosi hyväksi.

Hankkiudu eroon turhista huonekaluista ja hae huoneisiin värejä, joista pidät. Muista, että ilmava tila rauhoittaa ja on helpompi pitää siistinä, joten jätä runsaasti tilaa ympärillesi.

Nauti mauista, ruoasta ja kokkaamisesta!

Ruokaa tehdessä katse kiinnittyy hellan takaseinälle. Anna tälle alueelle näköä iskevällä värillä tai kaakeloinnilla.

Hemmottele itseäsi parilla huippulaatuisella kokkausvälineellä, hyvällä kahvinkeittimellä tai mikroaaltouunilla. Käyttämään houkutteleva välineistö rentouttaa. Laita esille ja saataville ruokaa, astioita ja mausteita, joihin olet oikeasti mieltynyt.

Muista myös ruokavalion tärkeys: Suosi hedelmiä, kasviksia ja esimerkiksi täysjyvää. Syömällä hyvin myös voit paremmin ja voit edistää hyvää tekevää ruokavaliotasi asettelemalla näköpiiriin siihen sopivia ruoka-aineita: Miten olisi vaikkapa mansikka-amppeli parvekkeelle, yrttiruukku keittiön ikkunalle tai suuri hedelmävati olohuoneeseen?

Sateen ropinaa ja spa-tunnelmaa kylpyhuoneessa

Nykyään spa-tuotteet ovat edullisempia kuin aikaisemmin ja jo pienillä muutoksilla luot rentouttavaa tunnelmaa: Miten olisi rain shower, eli vesisadetta muistuttava suihku vanhan tilalle tai hierova suihku rentouttamaan kipeytyneitä hartioita?

Muista poistaa turhat tavarat myös kylpyhuoneesta ja korvaa ne hemmottelevilla tuotteilla sekä pehmeillä pyyhkeillä ja muilla tekstiileillä.

Makuuhuone pyhitetään levolle

Ykkösenä maakuuhuoneessa ovat terveys ja mukavuus. Hyvä patja, tukevat tyynyt ja laatulakanat ovat ensiarvoisia. Kestävät vuodevaatteet hellivät sinua vuosikausia.

Aloita ja lopeta jokainen päivä kuvilla, jotka ravitsevat sieluasi. Luo ystävistä ja perheestä koostuva tyylikäs kuvagalleria. Erilaiset ja erikokoiset kuvat saat yhdenmukaistettua valitsemalla kaikkiin samanlaiset kehykset.

Jos säilytät makuuhuoneessa vaatteitasi varaa niillä riittävästi tilaa – tai luovu käyttämättömistä ja vanhentuneista vaatekappaleistasi. Myönnä pois, sinulta löytyy niitä taatusti!

Älä tuo tietokonetta tai televisiota pyhättöösi, vaan varaa huone vain lepoa ja rakastelua varten. Siirry kammioosi ennen jo reippaasti ennen nukkumaan menoa vaikkapa lueskelemaan, sillä se vaikuttaa myös siihen, miten hyvin yösi sujuu.

Työtä ja huvia

Osta tai rakenna sermi erottamaan työ- ja vapaa-ajan alue. Käytä työpuolen seinämää muistitauluna ja koristele vapaa-ajan sivu esittelemällä hulluttelevampi puolesi.

Heitä vanhat kenkälaatikot menemään ja investoi hienoihin, uusiin säilölaatikoihin järjestääksesi henkilökohtaiset paperisi ja valokuvasi. Etsi hauska hiirimatto, joka saa tilanteessa kuin tilanteessa asiat pysymään oikeissa mittasuhteissa.

Mikä tärkeintä joka kodissa, luo pieni paikka rauhalle ja rentoutumiselle. Kytke pulputtava suihkulähde seinään, sytytä kynttilä, hengitä syvään, ja muutaman minuutin ajan jokaisena päivänä, rakasta tilaa, jossa olet.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja