Suomalaismies myy Zlatan Ibrahimovicin vanhaa Saabia – konepellin alla yli 300 hevosvoimaa

Järvenpääläisellä miehellä on myynnissä auto, jonka omistushistoriasta löytyy poikkeuksellisen iso nimi.

Nettiauto-palvelussa on myytävänä Saab, joka on harvinainen kahdellakin eri tavalla – teknisiltä ominaisuuksiltaan ja omistajahistorialtaan.

Sveitsiläisen Hirsch-virityspajan tuunaama vuosimallin 2003 Saab 9-5 on tuotu Ruotsista pari vuotta sitten. Kyseessä on karvalakkimallia huomattavasti tehokkaampi 9-5, sillä autosta otetaan irti mukavat 305 hevosvoimaa. Hirschin virittämät Saabit eivät ole Suomessa kovinkaan yleinen näky.

Auton tänä vuonna isältään ostanut Riku Makkonen kertoo, että auton toi Suomeen hänen isänsä ystävä. Auton papereiden perusteella tämä yksilö on kuitenkin kuulunut aiemmin yhdelle maailman kirkkaimmista jalkapallotähdistä – nimittäin Zlatan Ibrahimovicille.

– Mitä nyt näistä Ruotsin lappusista ymmärrän, uskoisin että ajoneuvo on ollut Zlatanin nimissä vuosina 2010–2015, Makkonen kertoo.

Kiinteistönvälityksen parissa työskentelevä mies kertoo ihastuneensa autoon sen tehokkuuden takia. Sen jälkeen, kun auto tuotiin Suomeen, on sitä laitettu noin 8 000 eurolla. Autolla on ajettu yhteensä hieman yli 400 000 kilometriä, mutta täydellisen remontin jälkeen vain 16 000 kilometriä.

Saabista pyydetään tällä hetkellä 11 500 euroa. Makkosen mukaan autosta on tullut kyselyitä, mutta hän myöntää tällaisten autojen markkinoiden olevan pienet.

– Uskon, että auton ostaja on joko Saab-harrastaja tai joku, joka haluaa nimenomaan Hirsch-Saabin. Tai voihan se olla, että joku Zlatan-fanaatikkokin auton ostaa, Makkonen pohdiskelee.

Mies myöntää, että Zlatania on hänenkin vaikea olla fanittamatta.

– Onhan kaveri jo elävä legenda.

***

2:06

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja