Italialaiskokit valmistivat oikeaoppisen reseptin mukaan bolognesekastiketta osoittaakseen ihmisille, kuinka se todella kuuluu tehdä.
Vuosikymmenten ajan miljoonien ruokailijoiden suosiossa olevan bolognesekastikkeenannoksen resepti on kokkien mukaan mennyt piloille, sillä siitä on tehty niin monta muunnelmaa. Tämän vuoksi 450 italialaisravintoloiden kokkia 50 eri maasta valmistivat oikeaoppista bolognesea edistääkseen tietoisuutta reseptin oikeasta sisällöstä. Kokit hyödynsivät annoksen oikeaoppista reseptiä, joka on säilötty annoksen kotipaikan, Bolognan, kauppakamarin arkistoihin.
– Lasagnen ohella bolognese on yksi useimmiten väärintehdyistä italialaisista ruoista. Annoksesta on olemassa todella hulluja versioita, ja elämäni pahimman annoksen söin Bangkokissa, "bolognesevirtuoosi" Massimo Bottura sanoo.
Kokkien mukaan maailman suosituimmat reseptit joutuvat usein väärinkäytön ja muuntelun kohteiksi, sillä ne leviävät vauhdilla ympäri maailmaa. Kokkien mukaan muita väärinvalmistettuja italialaisruokia ovat muun muassa pesto, pasta carbonara ja tiramisu.
Näin teet oikeaoppisen bologneskastikkeen:
4:lle
2 ruokalusikallista oliiviöljyä
6 viipaletta silavapitoista pekonia hienonnettuna
2 isoa sipulia pilkottuna
3 valkosipulinkynttä murskattuna
2 paloiteltua porkkanaa
Selleritanko
1 kg jauhelihaa
2 suurta lasia punaviiniä
800 g tomaattimurskaa
2 tuoretta tai kuivattua laakerinlehteä
suolaa ja mustapippurirouhetta
n. 1 kg kuivaa tagliatellepastaa
Raastettua parmesanjuustoa tarjoiluun
1. Lämmitä oliiviöljy suuressa paksupohjaisessa paistinpannussa ja paista pekoni keskilämmöllä rapeaksi. Lisää tavallinen ja valkosipuli ja anna pehmetä. Lisää lämpöä ja ruskista jauheliha pannulla. Lisää punaviini ja kiehuta niin kauan, että nesteestä on haihtunut kolmannes. Laske jälleen lämpöä ja sekoita joukkoon selleri, laakerinlehdet sekä tomaatit.
2. Peitä seos kannella ja hauduta miedolla lämmöllä 1-1,5 tunnin ajan välillä sekoittaen. Kastike on valmista, kun seos on ehtinyt paksuuntua.
3. Valmista pasta reilussa kattilallisessa suolattua vettä. Valuta valmis pasta, jaa se lautasille ja ripottele sen päälle hieman parmesania ennen kastikkeen lisäämistä. Koristele annos parmesanilla ja ripauksella mustapippuria.
Lue myös:
Lähde: The Telegraph
(MTV LIFESTYLE)
Uusimmat
-
05:45
Esa, 32, on ollut asunnoton kahdeksan vuotta – näin hän pysyy hengissä
-
05:39
EU äänestää 35 miljardin avusta Ukrainalle
-
05:29
Ex-presidentti otti vastaan lahjuksia Perussa – nyt napsahti tuomio
-
05:17
Israel iski lähelle sairaalaa Beirutissa – ainakin neljä kuollut ja kymmeniä haavoittunut
-
23:02
Putin ja YK:n Guterres tapaavat Venäjällä
-
22:50
MTV:n Venäjä-asiantuntija: Moldovan äänestystulos on EU:lle karmea epäonnistuminen
-
22:43
Neymarin pitkä piina päättyi vihdoin
-
22:34
Bussin ajautuminen umpikujaan tallentui videolle Helsingissä – jouduttiin hinaamaan pois
-
21:39
103-vuotiaana kuolleelle Suomen viimeiselle sotilaslentäjälle upea kunnianosoitus
-
21:28
Oras Tynkkynen antoi ministeri Mykkäselle tylyn "päättötodistuksen"
-
21:20
Nyrkkeilykohusta liikkui kovia huhuja – mieheksi epäilty ottelija vaihtaa maisemaa
-
21:10
Onko TTK:n kärkikolmikko jo arvattavissa? Tanssiraadilla selkeä mielipide
-
20:56
Patrik Laineesta positiivinen päivitys
-
20:53
Kiekko-Espoolta lisää kovia temppuja SM-liigassa: taas Tapparalle käkättimeen!
-
20:41
Ministerin tehtävät jättävä Kai Mykkänen: Nyt en ole enää puoluepoliittisten kiistojen osapuoli
-
20:30
Ruotsi kieltämässä Suomessa vielä lailliset serkusavioliitot – suomalainen Sara harhautettiin avioon lomamatkalla
-
20:26
Red Bull -pomolta suora mielipide F1-kisan kohutilanteeseen, Kimi Räikkönenkin mainittiin – "Kaikki tietävät säännöt"
-
20:20
Autoilija ei voinut jättää pysäköintikiekkoa kojelaudalle – vaati valvontamaksun hylkäystä
-
20:17
Merivartiosto: Suomenlahdella useita satelliittipaikannuksen häiriötä viime viikolla
-
20:17
Tapparan muuri murtui – kovia kokenut Santeri Virtanen, 25, säväyttää nyt Liigassa
-
Lataa lisää