Älä koskaan laita jauhelihaa kylmänä pannulle – tässä syy

Jauhelihaa ei tulisi laittaa jääkaappikylmänä pannulle.

Laitatko sinä jauhelihan aina suoraan jääkaapista paistinpannulle ruskistumaan? Jauhelihan paistaminen jääkaappikylmänä ei ole hyvä idea, sillä liha menettää tällöin ruskistettaessa kaikki mehukkaat lihasnesteensä. Silloin pannu on täynnä nestettä ja käytännössä keität jauhelihasi. Lopputuloksena saat kuivaa lihaa. Jauheliha kannattaakin ottaa huoneenlämpöön ennen paistamista 15-30 minuutiksi. Kuumenna myös pannu riittävän kuumaksi ennen jauhelihan kypsentämistä!

Tarkemmat ohjeet jauhelihan paistamiseen löydät täältä.

Kauanko jauheliha säilyy jääkaapissa?

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan tuoreet lihatuotteet säilyvät kotijääkaapissa muutaman päivän, kaikki jauhettu liha sekä kala vain päivän. Tuoretiskiltä ostettu jauheliha pitäisi siis käyttää ostopäivänä. Vakuumi- tai suojakaasuun pakkaaminen lisää säilyvyysaikaa

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat