Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Näin paistat jauhelihan oikein – tärkein sääntö unohtuu monilta

Julkaistu 13.02.2014 08:20

Jauhelihan ruskistaminen kuuluu monen suomalaisen arkirutiineihin, mutta moni unohtaa paistamisen perussäännöt.

Jauheliha on suomalaisten suursuosikki, josta valmistat herkulliset lihapullat, mehevät murekkeet ja laatikot, maukkaat pastakastikkeet sekä pihvit.

Jauheliha tulee valita käyttötarkoituksen mukaan. Valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota porsaan ja naudan lihan makuerojen lisäksi myös rasvapitoisuuteen.

Vähärasvainen porsaan jauheliha on väriltään vaaleampaa kuin naudan jauheliha, ja rasvaa siinä on ainoastaan 6 prosenttia. Se poikkeaa naudasta myös miedomman makunsa puolesta ja on edullinen valinta esimerkiksi murekkeisiin, laatikoihin, kiusauksiin ja kastikkeisiin.

Näin ruskistat jauhelihan oikein

Jauhelihan ruskistamisessa on kaksi tärkeää sääntöä: lämmin liha ja kuuma pannu! Tärkeintä on muistaa, ettei jauhelihaa paista jääkaappikylmänä. Tällöin paistulos jää epätasaiseksi.

1. Vaihe

Jauhelihassa on aina vähän rasvaa, joten sitä ei tarvitse juurikaan lisätä pannulle. Anna jauhelihan olla huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia, jottei se olisi aivan jääkaappikylmää pannulle laitettaessa. Kuumenna pannu riittävän kuumaksi!

2. Vaihe

Murenna jauhelihaa hieman pannulla ja anna sen kuumetua hetki. Älä murusta jauhelihaa kokonaan vielä tässä vaiheessa. Muuten pannu saattaa jäähtyä liikaa ja jauhelihasta alkaa irrota nestettä pannulle ja ruskustuminen ei onnistu.

3. Vaihe

Kun liha on hetken kuumentunut pannulla, jatka sen murustamista puuhaarukalla.

4. Vaihe

Kun pannu on riittävän kuuma ja et hosu murustamisen kanssa, jauheliha pitää nesteet sisällään ja ruskistuminen onnistuu. Mausta jauheliha vasta ruskistamisen jälkeen.

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu nätisti, eikä tule vetistä mössöäEthän lisää korppujauhoja lihapullataikinaan? Tyypillinen moka voi pilata maun ja rakenteenTakuuvarma tapa ruskistaa jauheliha täydelliseksi – ei tule vetistä!Suomalaisten yleinen paistovirhe, joka pilaa jauhelihan – sorrutko sinäkin?Ei enää harmaata mössöä! Takuuvarma tapa ruskistaa jauheliha oikeasti ruskeaksiTärkeä perussääntö unohtuu suomalaisilta: Näin jauheliha paistetaan oikein
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 20:09
    Kierrätys

    Mihin käytetty nenäliina heitetään? Kierrätä syysflunssan jätteet oikein

  • 18:53
    Migreeni

    Migreenikohtaus voi olla pitkäkestoisempi kuin monet uskovat – älä lääkitse suurilla särkylääkeannoksilla

  • 17:05
    Koirat

    Nämä koirarodut on kielletty monissa maissa – Suomi sallii kaikki

  • 17:02
    Ruoka

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • 14:40
    Lääkkeet

    Tutkimus selvitti ADHD-lääkityksen hyötyjä