Mainos

Äidin sydäntäsärkevä tarina muistuttaa turvaistuinten merkityksestä: "Se oli viimeinen kerta, kun näin hänen kauniin hymynsä"

Jos äiti olisi kiinnittänyt kolmevuotiaan poikansa korokkeen sijaan turvaistuimeen, hän voisi olla elossa.

Äiti Christine Miller jakoi Facebookissa sydäntäsärkevän tarinan poikansa Kylen traagisesta kuolemasta. Pikkupoika kuoli auto-onnettomuudessa tasan kaksitoista vuotta sitten, mutta suru ei ole vieläkään hälvennyt.

Äiti kertoo ottaneensa elämäntehtäväkseen opettaa kaikkia vanhempia välttämään virhettä, joka maksoi hänen pikkupoikansa hengen. Hän nimittäin uskoo, että istuinkorokkeen valitseminen turvaistuimen sijaan koitui hänen lapsensa kohtaloksi.

– Tänä päivänä kaksitoistavuotta sitten oli viimeinen kerta, kun näin hänen kauniin hymynsä, suutelin hänen suloisia kasvojaan ja pidin hänen pieniä käsivarsiaan kaulani ympärillä. Minulla ei ollut aavistustakaan siitä, että tuona aamuna kuulisin viimeisin kerran hänen hurmaavan naurunsa ja suloisen äänensä, joka kutsui minua äidiksi, Miller kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Ajatus siitä, että pojan kuolema olisi ollut estettävissä, tekee tapahtuneesta entistäkin surullisemman. Äiti toteaa, että suurimmassa osassa lapsen kuolemaan johtaneista auto-onnettomuustapauksista lapsen istuin on asennettu tai sitä on käytetty väärin. Niin myös heidän perheensä tapauksessa. 

"Kipu ja tuska ovat sanoinkuvaamattomia"

Onnettomuushetkellä Kyle istui korokkeessa turvavöihin kiinnitettynä. Äiti luuli pojan olevan turvassa, mutta punaisia valoja päin ajaneen auton törmätessä perheen autoon hän joutui kohtaamaan pahimman asian, jonka vanhempi voi kohdata. Hän oli ollut väärässä. Kolarihetkellä poika lensi ulos autosta ja menehtyi välittömästi.

– Kylen menettäminen tuntui kuin olisin syöksynyt suoraan helvettiin. Kipu ja tuska olivat sanoinkuvaamattomia. Jos sydämeni arvet näkyisivät, ihmiset haukkoisivat henkeään joka kerta minut nähdessäni.

Äiti haluaakin muistuttaa, että korokkeet eivät ole turvallisia taaperoikäisille tai nuorille lapsille. Pienet lapset voivat liukua turvavyön alta, tai vastaavasti turvavyö itsessään voi aiheuttaa lapselle vahinkoa. Äidin jakama video osoittaa, kuinka pahaa jälkeä lapsen lantion ylitse menevä turvavyö voi oikein saada aikaan.


Äidin mukaan moni vanhempi kuvittelee virheellisesti, että 20 kiloa on raja, jolloin lapsi tulisi siirtää istuimesta korokkeelle. Tämä on hänen mukaansa virhe, sillä moni turvaistuin ja sen vyöt kestävät 40 kiloon saakka. Samoin hänen mukaansa turvaistuin kannattaisi pitää selkä menosuuntaan mahdollisimman pitkään.

– Jos Kyle olisi ollut 5-pistevöissä tai mikä vielä parempaa, 5-pistevöissä istuin menosuuntaan, hän voisi olla edelleen täällä kanssamme, Miller toteaa. 

Lähde: Scarymommy

***

1:09

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.