Mainos

Aggregaatit menevät kuumille kiville - kaupat myyvät eioota

Varasähköä tuottavat aggregaatit ovat hävinneet kauppojen hyllyiltä nopeasti tapaninpäivän myrskyn jälkeen. Monesta liikkeestä aggregaatit myytiin loppuun jo viime viikolla, eikä täydennystä ole vielä tullut.

– Tavaraa ei ole. Tiistaina tyhjeni keskusvarasto ja keskiviikkona kaupat, sanoo Rautakeskon tavararyhmäpäällikkö Toni Karjanmaa.

Myös Agrimarketin hyllyt huutavat aggregaattien kohdalla tyhjyyttään, kertoo myyntijohtaja Mika Pöntilä. St-Koneessa tuotteita tilataan asiakkaiden pyynnöstä, ja tapaninpäivänä aggregaattitilauksia alkoi tulvia. Laitteet olivat kuitenkin lopussa maahantuojaltakin, joten niitä ei saatu asiakkaiden ulottuville, valittelee johtaja Seppo Tillonen.

kW-Set on myynyt kaikki myynnissä olleet aggregaattinsa, mutta halukkaat saattavat saada käsiinsä vuokra-aggregaatin. Kun myrskytuhoja on saatu korjattua, osa laitteista on toimitusjohtaja Marko Nurmen mukaan palautunut uudelleen vuokrattaviksi.

Puuilosta aggregaatteja saa yhä ostettua. Tiistaina ne loppuivat kesken, mutta jo keskiviikkona sekä keskusvarastoa että myymälöiden valikoimia saatiin täydennettyä, kertoo Puuilo Vantaan johtaja Lauri Tuomaala.

Rautakesko, Agrimarket ja kW-Set ovat kaikki tilanneet lisää aggregaatteja, mutta ongelmana ovat pitkät toimitusajat. Rautakeskossa täydennystä odotetaan tämän viikon aikana.

– Myös lähialueilla eli Ruotsissa ja Norjassa aggregaattien kysyntä on nyt ollut tavallista suurempaa, eli täydennyksiä on vaikea saada sieltäkään, sanoo Toni Karjanmaa.

Jos aggregaattia ei onnistu saamaan käsiinsä, voi hätäkeinona turvautua esimerkiksi polttoöljyllä toimivaan lämmittimeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.