Mainos

Fortumin vakiasiakkaille sähköt pian - mökkiasutus vie vielä aikaa

Fortumin sähköverkon asiakkaista yhteensä noin nelisentuhatta on edelleen ilman sähköjä. Runkoverkon piirissä sähköt puuttuvat 2200:lta asiakkaalta.

Pienjänniteverkon asiakkaista noin 2000 on ilman sähköä. Kyseessä on kuitenkin vain arvio, sillä Fortumin järjestelmät eivät rekisteröi automaattisesti pienjänniteverkon vikoja. Arvio on tehty asiakkaiden tekemien vikailmoitusten pohjalta.

– Tilanne on Fortumin sähköverkon osalta Suomessa se, että viime vuorokauden aikana sähköt saatiin takaisin noin kolmelle tuhannelle runkoverkkomme asiakkaalle, kertoo Fortumin viestintäpäällikkö Karoliina Lehmusvirta.

Vikojen korjausaikataulu vaihtelee sen mukaan, onko vika runkoverkossa vai pienjänniteverkossa.

– Meillä on tavoitteena, että saataisiin vielä tämän päivän aikana korjattua pääosa runkoverkon vioista eli noin pari tuhatta asiakasta pääsisi sähkönjakelun piiriin, sanoo Lehmusvirta.

"Kesämökki kannattaa käydä tarkastamassa"

Samanaikaisesti korjataan koko ajan myös pienjänniteverkon vikoja. Fortumin tavoitteena on saada alkuviikon aikana kaikki vakituiset asiakkaat sähkönjakelun piiriin. Mökkiasutukseen liittyvät viat ovat vuorossa tämän jälkeen.

Fortumilla ei ole arviota siitä, miten monen mökin sähkönsaantiin myrsky on vaikuttanut. Mahdollisuuksien mukaan omalla mökillä kannattaa käydä tarkastamassa tilanne, Fortumilta kehotetaan. Kesämökeillä on todennäköisesti kovan tuulen takia muitakin tuhoja kuin vain mahdollinen sähköttömyys.

Fortum käyttää sopimusurakoitsijoita sähkövikojen korjaajina. Korjaajia on tällä hetkellä liikkeellä noin viitisensataa. Korjaajien määrän osalta tilanne on Fortumin mukaan erittäin hyvä.

Sähköyhtiö Vattenfallilla on tiedossaan 550 korjaamatonta verkkovikaa.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja