Mainos

Afganistanin viranomaiset vahvistavat Taleban-johtajan kuolleen

Taleban-johtaja mullah Akhtar Mansour on kuollut Yhdysvaltain ilmaiskussa Pakistanin puolella, vahvistaa Afganistanin tiedustelupalvelu.

Tiedusteluviranomaisten mukaan Mansour ja muita taistelijoita kuoli autoon kohdistetussa iskussa Ahmad Walin kylässä Balochistanin maakunnassa Länsi-Pakistanissa.   

Yhdysvaltain ulkoministerin John Kerryn mukaan Mansour oli kohteena, koska hän oli uhka Yhdysvaltain joukoille. Lisäksi hän oli uhka Afganistanin siviileille sekä rauhanneuvotteluille, Kerry sanoi Myanmarin-vierailullaan.  

Mansour nousi Afganistanin Talebanin johtoon heinäkuussa 2015. Hän seurasi johtajana kaksi vuotta aiemmin kuollutta Mullah Omaria.   

Yhdysvaltojen mukaan Mansour on määrännyt ja suunnitellut hyökkäyksiä, joiden seurauksena on saanut surmansa kymmeniätuhansia afganistanilaisia siviilejä ja sotilaita sekä useita Yhdysvaltain ja sen johtaman liittouman sotilaita.  

Taleban-liike ei ole vielä lainkaan kommentoinut johtajansa mahdollista kuolemaa. Liikkeen johtajaneuvoston jäsen oli kuitenkin eilen sanonut uutistoimisto AFP:lle, että Mansouria ei ole saanut tavoitettua puhelimella eilisillasta eteenpäin.  

– Emme ole varmoja, onko jotain oikeasti vialla, vai onko hän tahallaan sulkenut puhelimensa peläten iskua, nimettömänä pysyvä neuvoston jäsen sanoi.  

Kuolinuutinen saattaa käynnistää Taleban-liikkeen sisällä uudet valtakamppailut.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.