Adele julkaisi harvinaisen bikinikuvan – kommenttikentässä syttyi suunnaton someraivo

Supertähti Adelen Instagram-kuvasta nousi massiivinen kohu viikonloppuna. Monet syyttävät karnevaalitunnelmissa ollutta tähteä kulttuurisesta omimisesta.

Laulajatähti Adele on kuluneen vuoden aikana ollut otsikoissa huimasti muuttuneen ulkonäkönsä vuoksi. Alkuvuodesta kerrottiin, että tähti olisi laihtunut ainakin 45 kiloa.

Sunnuntaina hän julkaisi Instagram-tilillään harvinaisen kuvan, jossa hänellä on yllään bikinien yläosa ja trikoot. Bikineiden kuosi mukailee Jamaikan lippua ja asuun kuului myös näyttäviä koruja sekä höyheniä. Laulajan hiukset oli sidottu bantu-nutturoille.

Kuvatekstissä nykyisin Los Angelesissa asustava Adele paljastaa, että asu oli kunnioitus Lontoossa tavallisesti elokuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävälle Notting Hillin karnevaalille, joka peruttiin tällä kertaa koronapandemian takia. Karibialaista kulttuuria kunnioittava karnevaali vetää tavallisesti kaupunginosan kaduille jopa miljoona ihmistä.

Sosiaalisessa mediassa roihahti kuvan tultua julki kiivas keskustelu, sillä osa piti Adelen julkaisemaa kuvaa loukkaavana. Bantu-letit koettiin kulttuurisena omimisena, josta myös muun muassa Kardashianin sisaruksia on toistuvasti suomittu somessa.

– Tummaihoisia naisia syrjitään, kun he suosivat bantu-nutturoiden ja lettien kaltaisia hiustyylejä, mutta valkoisia ei. Se ei ole reilua, ja siksi olemme raivoissamme.

– Monet ajattelevat, että tällaisella söpöllä hiustyylillä voi osoittaa arvostusta, mutta se ei ole niin. Monet tummaihoiset ja latinotaustaiset naiset ovat saaneet potkut ja pieniä lapsia lähetetään koulusta kotiin tällaisten hiustyylien takia. Tätä on tapahtunut niin Britanniassa, Yhdysvalloissa kuin muuallakin.

Osa pahoitti mielensä myös Adelen bikiniyläosasta.

– Hyvä valkoiset ihmiset, voisitteko olla oma itsenne ja lopettaa kulttuurisen omimisen. Adelen bantu-nutturat olivat tarpeettomia, samoin Jamaika-bikinit. Voisitteko vaan lopettaa?

Sen sijaan jotkut riensivät puolustamaan laulajaa. Heidän mielestään oli hieno juttu, että Jamaika saa näkyvyyttä.

– Hassu juttu, että me jamaikalaiset arvostamme tällaista, mutta amerikkalaiset pieksevät suutaan asiasta.

– Adele, jos näet tämän, niin kukaan jamaikalainen tai oikeasti karibialainen ei ole loukkaantunut. Ei varsinkaan karnevaalin aikaan. 

– Tämä on kulttuurista arvostusta, eikä omimista.

Notting Hill -karnevaalin johtaja oli kommentoinut aiemmin viikonloppuna tapahtuman merkitystä nykypäivänä People-lehdelle. Tapahtumaa on vietetty tänä vuonna virtuaalisesti.

– Karnevaali on ollut yli 50 vuoden ajan viestinyt Black Lives Matter -sanomaa. Se on meille normaalia, hän sanoi.

– Vuonna, jolloin ihmiset ovat osoittaneet mieltään tummaihoisten ihmisten kohtelun vuoksi, on mielestäni hyvä näyttää, että meillä on tapa osoittaa, että meillä on jotain positiivista.

Lähteet: Daily Mail, People

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja