Aarnion ja "Saaran" puheissa syvä ristiriita - seksiä tai sitten ei

Jari Aarnion ja prostituoitu ”Saaran” kertomukset tapahtumista olivat täysin erilaiset.

Saaraa kuultiin Helsingin käräjäoikeuden salissa 209 keskiviikkona iltapäivällä. Huume-epäilyjen käsittely on saatu päätökseen ja Aarnio-vyyhdissä puidaan nyt syytteitä, joiden mukaan Aarnio muun muassa kannusti Saaraa prostituutioon.

Saara laittoi aikanaan talvella 2013 kertomuksillaan koko tutkinnan liikkeelle.

Saara kertoi tutustuneensa Jari Aarnioon vuonna 1997. Sen jälkeen Aarnio oli naisen mukaan käyttänyt häntä poliisitoiminnassa ujuttamalla hänet rikollisten lähipiiriin.

Nainen kertoi ”yksipuolisen” seksisuhteen alkaneen jo vuonna 1997 ja jatkuneen vuoteen 2011. Seksiä oli naisen mukaan joka tapaamisella.

Saaran jälkeen kuultu Aarnio sen sijaan kiisti seksisuhteen jyrkästi. Aarnion mukaan Saara oli soitellut huumerikosyksikköön häiriöksi asti ja naiseen oli pitänyt aluksi yhteyttä toinen poliisi. Aarnio oli tavannut Saaran vasta myöhemmin.

Aarnion mukaan naisella oli aina muka niin tärkeää tietoa, että tämä oli kertomansa mukaan kuolemanvaarassa. Myöhemmin puheet olivat muuttuneet itsetuhoisiksi. 

Aarnion mukaan puheet olivat suurimmaksi osaksi täyttä palturia.

Aarnio oli kuitenkin käynyt toisinaan Saaran asunnolla. - Jos hänen kuntoaan halusi selvittää ja katsoa mikä on päivän tilanne, niin muuta vaihtoehtoa ei ollut kuin mennä asunnolle.

- Puheet olivat palturia, mutta silti menitte asunnolle? syyttäjä Mikko Männikkö ihmetteli.

- Ei se siihen liittynyt, Aarnio vastasi.

Rahojen vaihtoa? 

Saara ihmetteli salissa kuinka hänelle oli elämänsä aikana sattunut kummallisia juttuja. Hän kertoi joutuneensa raiskauksen ja pahoinpitelyjen kohteeksi. Häntä oli myös kiusattu ja häiritty.

Nainen kertoi myös joutuneensa kahdesti poliisin pahoinpitelemäksi.

Hänen asunnossaan Vuosaaressa tapahtui Volkan Unsalin murha vuonna 2003. Aikanaan 1992 nainen seurusteli myös toisen Punavuoren kaksoismurhan uhrin kanssa.

Nainen oli aloittanut prostituution 2004-2005. Tuolloin Saaran mukaan Aarnio oli ehdottanut hinnaksi 500 euroa.

Naisen mukaan Aarnio oli halunnut häneltä 500 euron setelit ja vaihtanut niitä pienemmiksi. Naisen mukaan Aarnio oli myös säilyttänyt hänen rahojaan ja jättänyt 14000 euroa palauttamatta.

Tältä osin Aarniota syytetään törkeästä kavalluksesta. Aarnion muut syytteet liittyvät virkavelvollisuuksien rikkomiseen. Syyttäjän mukaan Aarniolle oli poliisina oli sopimatonta kannustaa prostituutioon ja harrastaa seksiä työaikana.

Ei seksiä, ei rahaa

Aarnio kiistää nämä uudetkin syytteet. Aarnion puolustus ei pidä naisen kertomuksia uskottavana.

Aarnion mukaan se kyllä pitää paikkansa, että Saara on ollut elämänsä aikana hyvin paljon ongelmissa.

Aarnion mukaan hän ei ole ehdottanut naiselle prostituoiduksi ryhtymistä. - Bisnesidea on tullut sieltä, kun hän teki puhelinseksiä.

Aarnion mukaan hänen Saaralle lähettämänsä tekstiviestit olivat sävyltään ronskimpia, koska seksiammattilaisen kanssa ei voinut käyttää pyhäkoulukieltä.

Kuvassa Aarnion Saaralle lähettämiä tekstiviestejä

Aarnion mukaan hän ei ottanut Saaralta rahaa säilytettäväksi tai kavaltanut rahoja. - Hän on hoitanut raha-asiansa niin kuin on parhaaksi nähnyt. Minulla ei ole ollut hänen rahojensa kanssa mitään tekemistä.

Aarnion mukaan tapaamiset päättyivät 2011, koska naiselta oli vuosikaudet tullut utopistisia tarinoita. Hän oli luvannut 2002 kuolleelle liikemiehelle katsovansa naisen perään, mutta Aarnio katsoi kymmenen vuoden riittävän.

Aarnio kertoi saaneensa naiselta uhkauksia, jotka kohdistuivat myös hänen lapsiinsa. 

Liikemiehen ulkonäkö?

Saaran asianajaja Kaarle Gummerus kysyi Aarniolta 2002 kuolleen liikemiehen silmälaseista, vaatteista ja ulkoisesta olemuksta.

- Olen vastannut jo aikaisemmin tähän, Aarnio totesi.

Syyttäjä Männikkö huomautti, että liikemiehen ulkonäköä ei ole salissa käsitelty.

Aarnio ei kuitenkaan halunnut vastata kysymyksiin sen tarkemmin.

Polttiko hän tupakkaa?

- Vastaan kuten edellä.

Oliko hänellä terveysongelmia?

- Missään nimessä en halua puhua kenenkään terveysasioista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja