Aarnio äänessä oikeudessa - "Saaraa" ei tavattu seksin takia

Jari Aarnion mukaan hän ei tavannut Saara-nimellä tunnettua prostituoitua seksin takia, vaan siihen oli aina muu syy.

Huumepoliisin ex-päällikön huumejuttua puitiin 68:tta päivää Helsingin käräjäoikeudessa. Keskustelu prostituoitu Saarasta leimahti, kun syyttäjä Pihla Keto-Huovinen otti esiin syyttäjien uusia todisteita.

Saaraa kuultiin salissa tiistaina, jolloin hän kertoi Aarnion käyneen hänen luonaan nimenomaan seksin takia.

Kyse oli yhdestä Pasilan miehen puhelimen paikannuksesta huhtikuussa 2011. Teletietojen mukaan puhelin oli ollut Vuosaaressa.

Aarnio puolestaan oli lähettänyt toisesta laitteesta vähän aiemmin juuri Vuosaaressa asuneelle Saaralle tekstiviestin ”nopeet vissyt?” ja pian perään toisen "20 min".

Keto-Huovisen mukaan tämäkin linkkaa Aarnion Pasilan miehen puhelimiin ja osaltaan osoittaa, että Aarnio on ollut tynnyriliigaa johtanut Pasilan mies.

Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi ilmoitti, että tässä ei ole mitään selvitystä siitä, että kyseinen yhteyspuhelin - puolustus ei puhu Pasilan miehen puhelimista -  on ollut Aarniolla. Leppiniemi totesi myös, että Aarnio haluaa itse tulla kuulluksi.

"Aina varmistus"

- Ensin on kerrottava taustaa, Aarnio totesi. - Aina kun poliisi on mennyt Saaran asunnolle, niin siellä on ollut varmistus.

Aarnio tietysti käytti Saarasta tämän oikeaa nimeä, mutta se on tässä korvattu naisesta käytetyllä peitenimellä hänen suojelemisekseen.

- Saara on tehnyt vuosien saatossa useita rikosilmoituksia ja poliisi on usein puhuttanut häntä. On ollut aika vakavia asioita.

Aarnio kertoi esimerkin, kun Saara oli uhkaillut talon lapsia ja vanhempia sähköpampulla. - Poliisi joutui raudoittamaan Saaran, jotta asuntoon voitiin tehdä kotietsintä. Tuolloin Saara uhkasi tappaa poliisit ja naapurit.

Aarnion mukaan samankaltaisia tapauksia on ollut useita. Hän on myös tehnyt rikosilmoituksia epäselväksi jääneistä varkaustapauksista.

- Huumepoliisista ollaan menty kuuntelemaan mitä on tapahtunut.

Huhtikuun 2011 tapaus

Aarnion mukaan huhtikuun 2011 käynti saattoi hyvinkin liittyä tapaukseen, jossa Saara oli uhkaillut tamperelaispoliisia. Poliisi oli tutkinut juttua, jossa Saara oli häiriköinyt erästä miestä.

- Saara oli ollut hyvin hävytön, Aarnio sanoi.

Aarnion mukaan Vuosaaressa Saaran asunnolla on käyty selvittämässä juttua. - En muista sinällänsä tapahtumaa, mutta muistan, että tällainen tapahtuma on ollut.

- Kyse ei ole ollut seksistä, ei rahasta, vaan hänen antipatiastaan tällä kertaa Tampereen poliisia kohtaan. Tapaamiset olivat hyvin lyhyitä.

- Aina kun Saaran luona on käyty, joku on ollut parkkipaikalla varmistamassa.

Aarnion mukaan kyse ei ole ollut Pasilan miehen puhelimesta, vaan huumepoliisin yhteyspuhelin on ollut jonkun meidän tutkijan mukana.

Miksi huumepoliisin päällikkö meni kuulemaan tällaista henkilöä? syyttäjä Keto-Huovinen ihmetteli.

- Helsingin huumepoliisin päällikkö on kautta aikain ollut operatiivinen henkilö. Saara ollut yhteydessä ensin muihin huumepoliiseihin ja sitten minuun. En näe syytä miksen voisi hoitaa tällaista asiaa.

- Käynneille on ollut syy. Saara on ottanut yhteyttä.

Lisää aiheesta

Kuuntele "Saaran" kertomusta oikeussalinauhoitteelta

Mutta te olette lähettäneet viestin nopeista vissyistä? syyttäjä jatkoi.

- Se on tapa kertoa, että aikaa ei ole paljoa. Hänelle ei voi lähettää viestiä tyyliin ”Hei, täällä poliisi”, koska moni epämääräinen henkilö kävi asunnossa ja joku olisi voinut katsoa puhelinta.

Miksi Helsingin huumepoliisi selvitti tällaista Tampereeseen kohdistunutta asiaa?

- Hän on uhannut poliisien henkeä. Hän on aikanaan toimittanut ns. tappolistan osoitteet. Poliisin on ollut syytä käydä katsomassa, mistä tällä kertaa oli kyse.

Miten parkkipaikalla oleva varmistaja voisi auttaa sisällä olevaa poliisimiestä?

- Ei ole kyse pelastamisesta, vaan siitä ettei Saaralle aiheudu hankaluuksia poliisin tapaamisesta. Varmistaja voi varoittaa puhelimella, jos paikalle tulee joku väärä henkilö.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja