Mainos

Ääniä lasketaan uudelleen – "Tarkoituksena tuoda esille vaalijärjestelmän epäluotettavuus"

Yhdysvalloissa presidentinvaaleissa annetut äänet menevät uudelleenlaskentaan Wisconsinin osavaltiossa. Vihreän puolueen presidenttiehdokkaana ollut Jill Stein ilmoitti jättäneensä asiasta vaatimuksen eilen, kertoo ABC News.  

Wisconsinin uudelleenlaskennan hakemuksella oli kiire, sillä sen vaatimisen viimeinen mahdollinen päivä oli eilen.  

Stein ilmoitti, että uudelleenlaskennan rahoitus on kasassa sekä Wisconsinin että Pennsylvanian osalta, ja Michiganin rahoitusta kerätään paraikaa.  

– Nämä uudelleenlaskennat ovat osa vaalien rehellisyyttä ajavaa liikettä. Tarkoituksenamme on tuoda esille, miten epäluotettava Yhdysvaltain vaalijärjestelmä on, korostettiin varoja Steinin masinoimaan ääntenlaskentaan keräävällä nettisivulla.  

Joukko tietotekniikan asiantuntijoita ja juristeja oli kehottanut tarkistamaan presidentinvaalien tuloksen kolmessa vaa'ankieliosavaltiossa. Huolena on, että tuloksia olisi manipuloitu tai hakkeroitu.  

Ei vaikuttane lopputulokseen  

Vaikka kolmen osavaltion vaalitulos muuttuisi tarkistuslaskennassa, asian ei odoteta vaikuttavan vaalien kokonaistulokseen.

Republikaanien Donald Trump on nousemassa seuraavaksi presidentiksi.  

On arvioitu, että tästä syystä demokraattien ehdokkaan Hillary Clintonin kampanja ei ole lämmennyt ajatukselle äänten tarkistamisesta.  

Takaraja äänten uudelleenlaskennan vaatimukselle on Pennsylvaniassa ensi maanantaina ja Michiganissa keskiviikkona.

Kaikkiaan kolmen osavaltion äänten uusi laskeminen maksaisi noin 7 miljoonaa dollaria (6,6 miljoonaa euroa). Summasta oli vihreiden Steinin mukaan koossa perjantaina yli 4,8 miljoonaa dollaria.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.