Äänensä menettänyt Antti Pennanen vihjaili Ilveksessä edessä olevilla muutoksilla – "Totta kai on asioita, jotka ovat hyvin"

Petri Kontiola pokkasi mitalin, Nokia Arena villiintyi 0:26
Uransa lopettanut Petri Kontiola pokkasi mitalin – Nokia Arena villiintyi.

Kesken kauden Ilveksen päävalmentajaksi tullut Antti Pennanen ei riehaantunut tuuletuksiin pronssimitalin varmistuttua. Haastavaan paikkaan syksyllä päätynyt valmentaja sanoi olevansa varma Ilveksen olevan tiellä kohti Suomen mestaruutta.

Ilves kaatoi pronssiottelussa HIFK:n maalein 3–2 ja pääsi juhlimaan pronssisia mitaleita viime kauden tapaan. Flunssalle äänensä menettänyt päävalmentaja Antti Pennanen kiitteli joukkueensa esitystä.

– Pelaajilta sellainen nousujohteinen suoritus tänään ja hyvä niin, että voitettiin.  Varmaan pikkaisen parempia oltiin, kun kokonaisuutta mietitään, Pennanen totesi.

Kahden välierissä pettymään joutuneen joukkueen kamppailu syttyi liekkeihin kolmannessa erässä, jossa jaettiin peräti kahdeksan kahden minuutin rangaistusta. Viisi rangaistuksista vihellettiin Ilvekselle, joka pelasi ottelun kymmenestä viimeisestä minuutista kuusi minuuttia alivoimalla.

Pennanen kuvaili joukkueensa selviytymistä ilman takaiskuja kovaksi suoritukseksi.

– Loppu meni hankalaksi. Ville (HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen) sanoi jotkut taikasanat. Sen jälkeen oltiin kolme kertaa putkeen alivoimalla. Alivoima kesti hyvin. Varmaan ne ihan ansaittuja jäähyjä olivat, Pennanen naureskeli.

Joukkueet joutuivat odottelemaan pronssiottelua SM-liigan erikoisen aikataulun vuoksi pitkään. Ilves viikon ja HIFK jopa pidempään.

Pennasen mukaan Ilveksen joukkue suhtautui tilanteeseen hyvin.

– Pari päivää harjoiteltiin, joukkue harjoitteli tosi hyvin. Se kertoo joukkueen yhtennäisyydestä. Kopissa on ollut erinomainen ilmapiiri koko ajan, Pennanen sanoi ja kiitteli valmennustiimiään ja pelaajiaan.

– Loistava paikka tehdä töitä. Olen saanut tukea, kun on tarvinnut. Se lämmittää sydäntä. Miten tuolla äsken kopissa oltiin, siitä tulee hyvä fiilis.

Mestaruus tulee

Ilveksen ja Pennasen kausi hakee erikoisuudessaan vertaistaan. Yhtenä mestarisuosikkina kauteen lähtenyt tamperelaisseura erotti lokakuussa päävalmentajan paikalta Jouko Myrrän joukkueen ollessa sarjakärjessä.

Pennasen johdolla joukkue keikkui alun kyykkäystä lukuunottamatta kärkikahinoissa ollen lopulta runkosarjan kakkonen niukasti paikalliskilpailija Tapparalle jääneenä.

Pennanen ei halunnut tarkemmin palata syksyn tapahtumiin. Sen hän myönsi, että tilanne oli hänelle haastava.

– Kaikki varmaan ymmärtävät, ettei muutoksia tuloksen takia tehty. Syyt ovat muualla ja näitten asioiden eteen koko ajan tehdään töitä.

Kevääseen 2025 saakka ulottuvalla sopimuksella Ilveksessä valmentava Pennanen sanoo saaneensa paljon oppia ja tietoa aikana, jonka ehti Ilveksessä tällä kaudella viettää. Seuraavaksi on aika alkaa kehittää ja muuttaakin toimintaa. 

Tarkemmin Pennanen ei halunnut kehitys- ja muutoskohteita alkaa eritellä.

– Runkosarjassa taisteltiin ihan viimeiselle kierrokselle voitosta, otimme mitalin, totta kai on asioita, jotka ovat hyvin. Sitten on asioita, mitä pitää pystyä kehittämään ja joitain asioita myös muuttamaan. Aika näyttää, mitä ne ovat, Pennanen sanoi.

– On helpompi kehittää ja muuttaakin asioita, kun kausi loppuu. Kauden aikana on hankala tehdä isompia muutoksia.

Pitkään SM-liigan pohjilla rämpinyt Ilves on noussut viime vuosina vakuuttavasti sarjan eturiviin, mistä osoituksena tamperelaiset juhlivat toisena keväänä peräkkäin mitalia.

Tavoite kaudelle oli kuitenkin kovempi. Karvas välierätappio jätti pronssimitaliin hieman kitkerän maun.

Pennanen sanoo Ilveksenkin päivän vielä koittavan.

– Ilves tulee varmasti jossain vaiheessa voittamaan mestaruuden. Milloin se koittaa, sen aika näyttää. Mutta varmasti se päivä vielä tulee.

Lue myös:

    Uusimmat