Äänekoskelta löydetyn Jussi Peltolan auto oli kärsinyt vakavia vaurioita – näin poliisi epäilee tapahtuneen

1:05
Katso videolta, miten Jussi Peltolan auto nostettiin joesta Äänekoskella vuosien kadoksissa olon jälkeen.

Viime viikolla Äänekoskelta löydettu Jussi Peltolan auto nostettiin Suojoesta pahasti vaurioituneena. Poliisi uskoo auton ajautuneen jokeen.

Poliisin käsitys on, että Peltola on ajanut Suojokea edeltävän suoran jälkeen tienviertä pengertä pitkin jokeen. Auto löydettiin joesta katoltaan.

Peltola katosi autoineen vuonna lokakuussa 2012 ja auto nostettiin joesta viime perjantain ja lauantain välisenä yönä. Se ehti maata joen pohjassa siis lähes yhdeksän vuoden ajan.

Autosta otettujen kuvien perusteella se on vaurioitunut joessa pahoin. Auton keula oli lytyssä, katto lysyssä ja sen kyljissä oli huomattavan vauriot.

Turmapaikan vesi oli erittäin tummaa ja paikalla oli voimakkaahko virtaus. Auton ympärille ja päälle oli kertynyt vuosien saatossa myös runsaasti romua, maa-ainesta, ajopuita ja uppotukkeja.

"Mahdotonta sanoa, onko rannassa törmätty esteeseen"

Rikoskomisario Markku Latvala Sisä-Suomen poliisista ei kommentoi tapausta juurikaan, sillä kyseessä on kuolemansyynselvitys, joka ei ole julkinen. Hän ei muun muassa halua kommentoida, missä asennossa ja miten auton on ollut joessa.

– Kyljissä, katossa ja keulassa on vaurioita. Näkee, että vauhdilla on mennyt, hän luonnehtii auton vaurioita.

Sitä, miten ja missä vaiheessa mitkäkin auton vauriot ovat tulleet, hän ei kommentoi. Arvion teko onkin vaikeaa, sillä lähes yhdeksän vuotta turman jälkeen ei pysty enää sanomaan, millaista kasvustoa ja puustoa turmakohdassa on tapahtumahetkellä ollut.

– Mahdotonta sanoa, onko törmätty rannassa vielä johonkin esteeseen, hän toteaa.

Sen verran Latvala kuitenkin toteaa, että poliisilla ei ole syytä epäillä, että ennen jokeen suistumista olisi tapahtunut minkäänlaista liikenneonnettomuutta toisen ajoneuvon kanssa, jonka johdosta olisi syytä epäillä rikosta. 

Peltola oli katoamispäivänä mökillä kahden ystävänsä kanssa saunomassa. Puhuttuaan kiivaasti entisen tyttöystävänsä kanssa puhelimessa, humalassa ollut ja ajokortiton Peltola oli poistunut mökiltä autolla. 

Vaikka Peltolan lähdön takia soitettiin hätäkeskukseen, häntä tai hänen käyttämäänsä autoa ei löydetty ennen kuin vasta tänä vuonna.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja