MTV Äänekoskella: Tältä paikalta lähes 9 vuotta sitten kadonnut Jussi Peltola löytyi – lähellä asuva Joni: "Kylmiä väreitä tulee tapahtuneesta"

5:13
Katso video: MTV Live kävi paikalla joen kupeessa, josta Jussi Peltolan auto löytyi – haastattelussa lähellä tapahtumapaikkaa asuva Joni

MTV Uutiset Live vieraili Äänekosken Suojoen sillan kupeessa, jossa Jussi Peltola katosi autollaan vuonna 2012. Peltolan löysivät veljekset perjantaina, jotka rakensivat etsintöihin sopivat laitteet itse.

Lähellä asuva naapuri kertoo viime päivien tapahtumien kiinnostaneen kovasti ihmisiä Äänekoskella.

– Vähän väliä tässä on käynyt ihmisiä autoilla ja polkupyörillä. Itsekin olen käynyt paikalla katsomassa, mitä täällä tapahtuu, Joni Mitrunen kertoo.

– Onhan se pitkä aika omaisilla odottaa, että lapsi löytyisi. Varmasti helpotus kaikille.

Mitrunen on kalastanut ja viettänyt aikaa tapahtumapaikalla paljon ennen tapausta ja Peltolan kohtalo mietityttää.

– Kyllähän se ajatuksia herättää, että kuollut ihminen on autossa. Kylmiä väreitä tulee tapahtuneesta.

– Varmaan niitä etsintöjä on tehty vuosien aikana paljon ja ajatus on ollut, että kaveri lähistöltä löytyy. Tässä on kuitenkin kaikuluotaimella kalastettu ja vedetty uistinta, niin on ihmeellistä, ettei mitään ole tarttunut näihin.

Peltolaa etsineet veljekset rakensivat viime syksynä viistokaikuluotaimella varustetun veneen, ja tämän vuoden alussa pienen sukellusrobotin, jolla voitaisiin kuvata viistokaiulla tehdyt havainnot.

Pitkien etsintöjen jälkeen he löysivät perjantaina Peltolan ja perjantai-lauantain välisenä yönä poliisi saapui paikalle nostamaan auton ylös.

Poliisi on vahvistanut kyseessä olevan Jussi Peltolan auto, mutta henkilöllisyys varmistuu lopullisesti vasta DNA-tutkimusten jälkeen.

Nostotöitä kuvailtiin hyvin hankaliksi, sillä auton päälle oli kasautunut paljon erilaista materiaalia ja ajopuita sekä uppotukkeja.

Vesi on myös sameaa, minkä takia etsinnät olivat hyvin haastavat. Tapahtumapaikalle on tuotu paljon kynttilöitä ja kukkia.

Tapahtumien kulku alkoi lokakuussa vuonna 2012, kun Peltola oli mökillä kahden ystävänsä kanssa saunomassa.

Tämän jälkeen Peltola oli puhunut ex-tyttöystävänsä kanssa puhelimessa kiivaasti. Puhelun jälkeen Peltola oli lähtenyt mökiltä, ja ystävät huomasivat asian, kun pihalta puuttui auto ja avaimet olivat kadonneet pöydältä.

Ystävät olivat soittaneet hätäkeskukseen ja poliisi tulivat paikalle selvittämään asiaa.

Asia ratkesi kuitenkin vasta nyt, yhdeksän vuotta myöhemmin.

Peltolalla ei ollut ajokorttia ja hän oli ajotilanteessa humalassa.

Tutkinta jatkuu kuolemansyyn tutkintana eikä tapauksessa epäillä rikosta.


Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja