Aamun lehti alkoi katoilla jatkuvasti – syyllisen aavistanut mies narautti ovelan varkaan

Kun sanomalehteä ei näkynyt oven edessä useina perättäisinä päivinä, amerikkalainen mies alkoi epäillä syyllisen löytyvän luonnosta. Riistakamera paljasti aavistuksen osuneen oikeaan.

Lehtiä tilaavat ymmärtävät pettymyksen, kun odotettua aviisia ei näykään postilaatikossa. Toisinaan syy on jakelijassa tai lähettäjässä, toisinaan taas tilaajassa itsestään. Joskus käy niinkin, että lehden on anastanut joku ryökäle – kenties jopa eläin. 

Jälkimmäinen näyttää olleen sanomalehtien ryöstösarjan takana ainakin Yhdysvalloissa.

Virginiassa Fairfaxin kaupungissa asuva mies väittää, että paikallinen kettu on varastanut viimeisen kuuden viikon ajan The Washington Post -lehden hänen etupihaltaan. Tapauksesta kertoo muun muassa NB4C Washington -uutiskanava.

Riistakamera paljasti sanomalehtivarkaan

Uhriksi joutunut Frank Kohn kertoo, että hänen talonsa eteen jätetty sanomalehti alkoi kadota mystisesti kesäkuussa. Vuosikaudet eläintarhassa työskennellyt mies alkoi välittömästi epäillä, että tapaukseen liittyy eläin.

Niinpä Kohn asensi etupihalleen riistakameran. Kameralle on hänen mukaansa tallentunut lähes jokaisena aamuna, kuinka kettu – toisinaan jopa kaksi kettua – on lähestynyt sanomalehteä pahat mielessään. 

Paperiin tykästynyt repolainen ei joka kerta vienyt päivän uutisia mukanaan, mutta pissasi sanomalehden päälle lähes aina. 

Kettu jäi kiinni itse teossa. Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Varastelevat ketut

Näpistelevät ketut ovat ennenkin nousseet uutisotsikoihin. 

Vuonna 2009 Virginian osavaltiossa niin ikään sijaitsevassa Charlottesvillessä kohistiin aggressiivisesta ketusta, joka paitsi puri ihmisiä, myös varasti erään henkilön puseron. Viime vuonna kettujen mainetta ovelana ja viekkaana eläimenä vahvisti berliiniläinen citykettu, joka oli näpistänyt yli sadat kengät

Osaavat sitä suomalaisetkin repolaiset. Kerroimme huhtikuussa Saimaalla tavatusta ketunpennusta, joka yritti ihmistä aristelematta anastaa itselleen viihdykettä. Katso alta video tapauksesta! Juttu jatkuu videon jälkeen.

Leikkisä vieras tallusteli yllättäen mökin pihamaalle, röyhkeä temppu tallentui videolle 0:33

Miksi ketut sitten varastavat ihmisiltä asioita, joita ne eivät voi edes käyttää ravintonaan? Yksi mahdollinen selitys on, että koirien tapaan leikkisät ja uteliaat ketut etsivät leikkikaluja ja puruleluja itselleen tai pennuilleen, Ison-Britannian ympäristö-, elintarvike- ja maaseutuasioista vastaava ministeriö (Defra) kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat