Kuin tosielämän Topi ja Tessu! Koiran ja ketun ystävyys ihastuttaa: "Siitä lähtien ne ovat olleet parhaat ystävät"

Eläintarhan kirahvit näkivät ensimmäistä kertaa piikkisian – reaktio tallentui videolle 0:37
Näin eläintarhan kirahvit reagoivat, kun ne näkivät ensimmäistä kertaa piikkisian!

Pauline kertoo, että hänen lemmikkikoiransa Ernie ja metsästä löytämänsä ketunpoika Marley ovat ystävystyneet liikuttavalla tavalla. Aiheesta kertoo muun muassa Fox News.

Brittiläinen  Pauline Ashanolla, 28, pelasti huhtikuussa ketun, jonka hän nimesi Marleyksi. Eläin oli huonossa kunnossa ja tarvitsi lääkitystä ja hoivaa. 

Pian Pauline huomasi, että Marley ja hänen bulldoginsa Ernie tulivat toimeen erinomaisesti. Tässä mielessä heidän tarinansa muistuttaa vuoden 1981 Disney-elokuvaa, "Topia ja Tessua", joka kertoo koiran ja ketun ystävyydestä.

– Ensin Ernie pelkäsi Marleyta eikä pitänyt siitä. Pikku hiljaa se kuitenkin alkoi nukkua lähempänä sitä.

Kun Marley oli ollut talossa kolme viikkoa, eläimet alkoivat leikkiä keskenään. Ne rupesivat juoksemaan yhdessä ympäriinsä.

– Siitä lähtien ne ovat olleet parhaat ystävät.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ketunpoika tarvitsi intensiivistä hoitoa

Pauline löysi Marleyn sen ollessa vain kahden viikon ikäinen. Se oli täynnä punkkeja ja muita ötököitä.

– Se oksensi matoja. Ne olivat todella isoja, pidempiä kuin se. Jos olisin löytänyt sen viisitoista minuuttiakin myöhemmin, se olisi varmasti kuollut, hän sanoo.

Pauline kertoo Daily Mailille, että hän ruokki Marleyta kissanpennuille tarkoitetulla maidolla puolentoista tunnin välein yhteensä kuuden viikon ajan. Lehtitietojen muakan Marleylla oli myös neljän kuukauden ajan päällä lääkitys matojen ja punkkien takia.

Pauline on saanut Marleyn hoitoon paljon vinkkejä eläinlääkäreiltä sekä eläinsuojelusta. Tästä huolimatta Marleyn hoito on vaatinut häneltä palljon.

– Olen todella väsynyt. Olen vanhentunut sen takia henkisesti varmaan 10 vuotta. Lisäksi jouduin luopumaan unelmatyöstäni sen takia, mutta on ollut kaiken arvoista nähdä se terveenä ja onnellisena.

Ketun ja koiran ystävyys ihastuttaa omistajaa

Paulinesta on ollut ihana nähdä, miten erottamattomat kaverukset Marleysta ja Erniesta on tullut. Ne tekevät kaiken yhdessä.

– Ne leikkivät yhdessä päivisin, nukkuvat yhdessä yöt ja menevät ulkona yhdessä.

– On ihanaa nähdä, miten niistä on tullut noin hyvät ystävykset.

Kettua ei kannata ottaa lemmikiksi

Kauniista ystävyystarinasta huolimatta Pauline ei halua rohkaista ihmisiä adoptoimaan kettuja lemmikeiksi. 

– Marley luulee, että olen sen äiti. Sen piti olla lääkityksellä niin kauan, että en voinut päästää sitä luontoon. Se ei varmasti selviäsi, jos päätyisi nyt takaisin luontoon.

– Mielestäni kettuja ei pitäisi pitää lemmikkeinä. En halua kenenkään ajattelevan minun tarinani myötä, että heidän pitäisi tehdä samoin.

Lähteet: Fox News, Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat