96-vuotiaan Elisabetin näyttävä syntymäpäiväkuva ihastuttaa – kuningatar poseerasi samassa asetelmassa jo 18-vuotiaana

Näin Elisabet nousi kuningattareksi 70 vuotta sitten 2:50
Katso videolta – näin Elisabet nousi kuningattareksi 70 vuotta sitten

Kuningatar Elisabetin 96-vuotissyntymäpäiväotoksen asetelma on tuttu näky jo vuosikymmenten takaa.

Kuningatar Elisabet viettää torstaina 21. huhtikuuta 96-vuotissyntymäpäiviään. Juhlan kunniaksi hovin virallisella Instagram-tilillä julkaistiin näyttävä syntymäpäiväkuva Elisabetista, joka pitelee vierellään kahta valkoista ponia. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kuva on päivityksen mukaan otettu maaliskuussa Windsorin linnan mailla, ja Elisabetilla on vierellään kaksi luottoponiaan nimeltään Bybeck Katie sekä Bybeck Nightingale. 

Elisabet tunnetaan intohimoisena hevosharrastajana, ja hän on kasvattanut sekä kilpailuttanut hevosiaan yli 60 vuoden ajan. Kuningatar on myös itse ratsastanut 3-vuotiaasta lähtien, joskin viime aikoina hän ei ole enää pystynyt nousemaan hevosen selkään korkeasta iästään johtuvan kuntonsa vuoksi.  

96-vuotispäivän kunniaksi julkaistu kuva ei olekaan ainut laatuaan, vaan kuningatar on ikuistettu samanlaisessa asetelmassa useaan otteeseen ennenkin. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Ensimmäistä kertaa Elisabet on kuvattu samalla tavalla hevostensa kanssa vuonna 1944, jolloin toinen maailmansota oli yhä käynnissä. Tuolloin Elisabet oli 18-vuotias. Lisäksi Elisabet on kuvattu samoin vuonna 2006, jolloin kuningatar täytti 80 vuotta.

Elisabet viettää 96-vuotissyntymäpäiviään lähteiden mukaan rauhallisesti Sandringhamin kartanossa. 

Kuluvana vuonna olisi tarkoitus viettää Elisabetin hallitsijakauden 70-vuotisjuhlaa, mutta lähteiden mukaan kuninkaalliset avustajat ovat antaneet ymmärtää, ettei Elisabet pysty vielä sitoutumaan tuleviin juhlallisuuksiin terveydentilansa vuoksi. Kuningattaren terveys on reistaillut eri tavoin viimeisen vuoden aikana ja monarkin kunto on heikentynyt. 

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat