9.3.2004 Sitrus-broileripasta sekä hedelmiä ja siiderivaahtokastiketta (4 annosta)

Sitrus-broileripasta

2-3 broilerin rintafileetä
1 sitruunan kuoriraastettuna (keltainen osa)
1 sitruunan mehu
1 punainen paprika
1-2 tl timjamia
1-2 tl rosmariinia
1 keltasipuli
suolaa ja mustapippuria
1 tl kurkumaa
500 g spagettia
juustoraastetta

Leikkaa sipuli, paprika ja broilerin rintafilee suikaleiksi. Kaada pannulle hieman öljyä ja paista ensin broilerisuikaleet ja sipulit lähes kypsiksi. Lisää samalla kuivat yrtit, kurkuma, suola ja pippuri. Lisää sitten paprika ja sitruunan kuori. Hauduta hetki ja lisää sitruunanmehu. Tarkista maku. Keitä spagetti al dente ja sekoita broileri-vihannesseoksen joukkoon. Viimeistele juustoraasteella.

Siiderivaahtoa ja hedelmiä

4 kananmunan keltuaista
5 ruokalusikallista sokeria
1,5 dl kuivaa siideriä

Hedelmät:
2 kpl appelsiiniä
4 kpl säilykepersikan puolikasta
1 pussi (n200 g) pakastevadelmia

Kypsennä kulhossa vesihauteessa (älä anna veden kiehua kovaa vaan hellästi poreillen) keltuaiset, sokeri ja siideri. Vatkaa seosta teräsvispilällä tai sähkövatkaimella, kunnes seoksesta muodostuu paksua kuumaa vaahtoa. Maista seosta. Jos se maistuu kananmunalle, jatka kypsentämistä. Tähän menee aikaa kymmenisen minuuttia, siis kärsivällisyyttä. Nosta kattila sivuun ja jäähdytä seos koko ajan sitä vatkaten. Kuori ja lohko hedelmät sekä valuta sulatetut vadelmat. Annostele hedelmiä ja vadelmia kulhoihin tai lautaselle ja kaada kastiketta päälle. Voit vielä gratinoida annoksen uunissa grillivastusten alla 1-2 minuutin ajan.

Reseptit: Sami Salonen/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat