9.10. Sienireseptikilpailun voittajareseptit

Voittaja: Sieni-ohrasalaatti

  • 5 dl keitettyjä ja jäähdytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
  • 4 dl liotettuja, hienonnettuja suolasieniä
  • 1 paprika
  • 1 omena
  • 1 etikkakurkku
  • 2 rkl persiljaa tai tilliä
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 tl sinappia
  • 1 rkl etikkaa

Keitä suurimot miedossa suolavedessä ja jäähdytä. Kuori omena ja kuutioi se sekä paprika ja kurkku. Sekoita ainekset suurimoiden joukkoon. Sekoita kermaviilin joukkoon persiljasilppu, sinappi ja etikka ja kaada salaatin joukkoon. Sekoita ja tarjoile ruisleivän kanssa.

Resepti: Anja Skippari

Kunniamaininta: Syksyn sienivuoka

  • 5 dl keitettyä ja jäähdytettyä täysjyvämakaronia
  • 2 rkl voita tai ruokaöljyä
  • 300 g haperoita, ryöpättyjä rouskuja tai liotettuja suolasieniä
  • 1 purjo
  • 1 paprika
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • 0,5 tl mustapippurirouhetta
  • 3 tl kuivattua basilikaa
  • 3 tl kuivattua meiramia
  • 3 tl kuivattua kirveliä
  • 1 rkl soijaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • Liemi:
  • 4 dl kermaa
  • 2 munaa
  • 3 rkl parmesanraastetta
  • 0,5 tl suolaa

Keitä makaroni kypsäksi kasvisliemessä tai vedessä. Paista hienonnettuja sieniä ja viipaloitua purjoa sekä suikaloitua paprikaa voissa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Mausta seos persiljalla,mustapippurilla, yrteillä, soijalla ja hienonnetulla valkosipulilla. Yhdistä sieniseos keitettyjen makaronien joukkoon ja kaada voideltuun uunivuokaan. Sekoita liemen ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin tunnin ajan. Tarjoa esim. raastesalaatin kera.

Resepti: Marja Lahtinen

Lue myös:

    Uusimmat