81-vuotias "Italian Robinson Crusoe" vietti autiolla saarella 32 vuotta – taipui viranomaisten häätöuhkausten alla ja suuntaa nyt kohti uusia seikkailuja

81-vuotias Mauro Morandi on tullut tunnetuksi "Italian Robinson Crusoena", sillä hän on viettänyt viimeiset 32 vuotta elämästään Budellin asuttamattomalla saarella. Mies on taipunut viranomaisten painostuksen alla ja aikoo poistua saarelta, kertoo CNN. 

Viranomaiset ovat toistuvasti uhkailleet Morandia häädöllä. 

Mies on lopulta joutunut taipumaan häätövaroitusten edessä, mutta häntä huolestuttaa Budellin saaren tulevaisuus. 

– Aion lähteä. Toivottavasti Budelli tulee olemaan hyvin vartioitu – kuten minä olen sitä vahtinut viimeiset 32 vuotta, Morandi kirjoittaa Facebookissa. 

Mies ilmaisee päivityksessään myös olevansa varsin närkästynyt tilanteesta. 

Purjehdusmatka keskeytyi lumoavan saaren vuoksi

Opettajana aiemmin työskennellyt Morandi päätyi saarelle purjehdusmatkallaan vuonna 1989.

Hänen oli tarkoitus purjehtia Italiasta Polynesiaan, mutta matka keskeytyi kun Morandi huomasi Sardinian pohjoiskärjessä Budellin saaren, jonka kauneus oli miehen sanojen mukaan lumonnut hänet. 

Kansallispuisto otti saaren haltuunsa

Mies toimi saaren yksinäisenä "vartijana" vuoteen 2015 asti. Hän oli saaren ainoa pysyvä asukas. Sitten hän sai ei-toivottua seuraa, kun La Maddalenan kansallispuiston henkilökunta otti saaren haltuunsa. 

Siitä lähtien Morandilla on ollut kärhämää saaresta huolta pitävien viranomaisten kanssa. 

Viranomaisten mukaan miehellä ei ole mitään oikeutta olla saarella, jota nyt kaavaillaan ympäristön tutkimus- ja havaintoasemaksi. 

– Olen valmis tekemään kaikkeni, jotta saisin jäädä. En tiedä mihin muuallekaan menisin tai mitä muuta elämälläni tekisin, mies sanoi viime vuonna CNN Travelin haastattelussa. 

Morandin vuoksi on kerätty vetoomusta

Hän katsoo itsensä saaren hyödylliseksi vartijaksi ja on kertonut aiemmin ajaneensa turisteja pois saaren "vaaleanpunaisena rantana" tunnetulta pinkkien riuttojen alueelta. Hän on myös pitänyt aluetta siistinä ja vartioinut, etteivät turistit tärvele sitä. 

Morandi on saanut paljon tukea tavallisilta ihmisiltä ja hänen puolestaan on kerätty 70 000 allekirjoitusta vetoomukseen, jotta hän saisi jäädä saarelle asumaan. 

Morandi suuntaa nyt muualle

Nyt mies on kuitenkin taipunut viranomaisten edessä ja haaveet on suunnattu muualle. 

– Tulette vielä näkemään kuviani jostakin toisesta paikasta. Sardinia on kaunis, mies vihjailee. 

La Maddalenan kansallispuiston päällikkö Fabrizio Fonnesu pahoittelee tilannetta. 

– Saarella oli laittomia rakennelmia ja meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin puuttua asiaan. Jos saari joskus tulevaisuudessa tarvitsee huolitsijaa, voimme katsoa tilannetta uudelleen, mutta kun meidän työmme alkaa, hänen täytyy poistua, Fonnesu sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja