Mainos

8 pientä muutosta elämäntapoihisi: Näiden myötä painosi putoaa takuuvarmasti

Jos dieettien tai kunto-ohjelmien noudattaminen ei ole sinun juttusi, jatka lukemista. 

Painonhallinnan ja laihduttamisen ei automaattisesti tarvitse tarkoittaa nälkää ja monen tunnin juoksulenkkejä. Tuloksia on mahdollista saada aikaan myös pienillä muutoksilla. 

Seuraavien muutosten avulla painosi lähtee laskuun kuin itsestään. 

1. Laimenna juomasi

Vaikka tuorepuristetut mehut ja täysmehut kuulostavat terveellisiltä, ne sisältävät yllättävän paljon kaloreita. Sinun ei tarvitse luopua hyvänmakuisista mehuista kokonaan, riittää, kunhan laimennat niitä vedellä. Helpolla muutoksella kaloreiden määrä puolittuu.

2. Syö rauhassa

Lopeta syöminen, kun olet syönyt 80 prosenttia normaalista annoksestasi, ja odota tämän jälkeen 20 minuuttia. Vatsalla kestää 20 minuuttia viestittää aivoille, että olet täynnä. Vaikka söisit vähemmän, tunnet itsesi silti täydeksi. Jos et usko, kokeile. 

3. Syö aamupalaa

Yli kahtatuhatta painoansa pudottanutta ihmistä seuranneessa tutkimuksessa saatiin selville, että aamupalan syöminen todella auttaa painonhallinnassa. Jopa 78 prosenttia henkilöistä, jotka kertoivat syövänsä aamupalaa seitsemänä päivänä viikossa, olivat onnistuneet pysymään ihannepainossaan vielä viiden vuoden kuluttua.

4. Syö sata kilokaloria vähemmän

Sata kilokaloria ei ole paljon, mutta sillä voi olla suuri vaikutus. Karsimalla päivittäisestä ruokavaliostasi esimerkiksi yhden leipäsiivun tai lasillisen sokerista juomaa, säästät viikossa jopa 700 kaloria. Se tekee vuositasolla jopa 5 pudotettua kiloa, eikä sinun tarvitse luopua mistään.

5. Suunnittele ruokailusi

Syö runsas aamupala ja lounas ja kevennä iltaa kohden. Suunnittelemalla ruokavaliosi tämän kaavan mukaan, sinulle riittää energiaa niin töihin kuin liikuntaankin. Kevyt illallinen takaa lisäksi hyvät yöunet.

6. Kävele puoli tuntia päivässä

Tutkijat ovat tulleet siihen tulokseen, että reipas kävely on laihduttajan kannalta tehokkain liikuntamuoto. Jo pelkkä kävely töihin tai kauppaan antaa sinulle lukuisia terveyshyötyjä.

7. Treenaa lihasvoimaa

Kolmenkymmenen ikävuoden jälkeen lihasmassasi alkaa vähentyä noin prosentilla per vuosi. Kun aineenvaihduntaa käynnissä pitävä lihasmassa vähentyy, paino kääntyy helposti nousuun. Pitämällä huolta lihaskunnostasi autat samalla aineenvaihduntaasi toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. 

8. Älä syö pakkauksesta

Älä koskaan syö herkkuja suoraan paketista, sillä pussista napsittaessa ruoan määrää on vaikea hahmottaa. Pian huomaat syöneesi koko sipsipussin kuin itsestään. 

Video: Hanna Partanen kertoo kuinka paljon on riittävästi.

1:29

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.