Mainos

8 asiaa, jotka vain hammasrautoja käyttäneet voivat ymmärtää

Lapsuuden traumat hammasrautojen käytöstä muistuvat mieleen tämän listauksen myötä.

Monen hammasrivistöjä on oiottu lapsena mitä erilaisimmilla menetelmillä. Jos olet ollut onnekas, olet saattanut kokea useammankin oikomismenetelmän käytön tuskan.

Nämä kahdeksan asiaa yhdistävät hammasrautoja käyttäneitä – vieläkö muistat tuskan?

1. Muottien teko hampaista oli karmea kokemus! Iso muotti kummallisen värisine mömmöineen painettiin tiukasti ikeniä vasten. Aiheuttiko tämä vaihe sinussakin lähes paniikinomaisia tuntemuksia tai pahimmillaan jopa kakomisrefleksin?

2. Yllättävän montaa ruoka-ainetta oli yksinkertaisesti mahdotonta syödä ilman ongelmia. Kaikki tahmea sai ainakin jäädä väliin. Pienet ruoanpalaset puolestaan jäivät takuulla hammasrautojen kiinni. Hampaiden harjauskin vaati tarkkaa työtä!

3. Hammaslääkärin käyttämien välineiden ääni ei ole kaukana esimerkiksi sirkkelin metelistä. Kun kuulet näitä tuttuja ääniä, saat taatusti kylmiä väreitä – unohtamatta banaaninmakuisen fluorin makua ja hammaslääkärin vastaanoton tuoksua.

4. Olet kenties saanut kuulla monenlaisia kommentteja raudoistasi: toiset ihailivat niitä, toiset kertoivat sinulle, miten paljon muistutat Draculaa.

5. Mikäli oikomismenetelmänäsi olivat takahampaat yhdistävät kumilenksut, tiedät sen tuskan, kun ne nauraessa napsahtivat kipeästi kitalakeen. Sanomattakin selvää, että kumilenksut aiheuttivat muitakin ikäviä tilanteita. Esimerkiksi ennen ruokailua lenksu oli otettava pois ja sen jälkeen venytettävä jälleen paikoilleen.

6. Jos oikomishoitosi toteutettiin vekottimella, joka vaati ajoittain uudelleen kiristämistä: onneksi olkoon, olet selvinnyt siitä! Kidutuslaitetta muistuttava oikomislaite nimittäin oikeasti teki kipeää.

7. Tiedät sen onnen tunteen, kun vihdoin pääset raudoistasi eroon! Tosin iloitsit turhaan liian aikaisin...

8. ...oikomishoito jatkui nimittäin mitä karmeimmilla virityksillä, joilla ”ylläpidettiin saavutettua oikomistulosta”. Pahimmillaan tämä vaihe kesti vuosia.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.