Savusilakkatartar
- 300 g lämminsavustettuja silakoita (nahattomia)
- 1 rkl kapriksia
- 1 rkl suolakurkkua kuutioituna
- 3 rkl majoneesia
- 2 rkl punasipulia hienonnettuna
- 3 rkl tilliä hienonnettuna
- puolikkaan sitruunan mehu
- suolaa
- mustapippuria
Sekoita ainekset keskenään, tarkista maku ja tarjoile perunaohukaisten kanssa.
Perunaohukaiset
- 200 g jauhoista perunaa (2-3 kpl)
- 2 keltuaista
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl kuohukermaa
- 2 valkuaista
- vaahdotettuna suolaa
- valkopippuria
Keitä perunat kypsiksi ja soseuta. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, keltuaiset, kerma ja vatkatut valkuaiset. Mausta suolalla ja valkopippurilla ja paista ohukaispannulla.
Reseptit: Marko Rauhala (Ravintola Roccan keittiömestari)