8.9. Turku: Savusilakkatartar ja perunaohukaisia

Savusilakkatartar

  • 300 g lämminsavustettuja silakoita (nahattomia)
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 rkl suolakurkkua kuutioituna
  • 3 rkl majoneesia
  • 2 rkl punasipulia hienonnettuna
  • 3 rkl tilliä hienonnettuna
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään, tarkista maku ja tarjoile perunaohukaisten kanssa.

Perunaohukaiset

  • 200 g jauhoista perunaa (2-3 kpl)
  • 2 keltuaista
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 valkuaista
  • vaahdotettuna suolaa
  • valkopippuria

Keitä perunat kypsiksi ja soseuta. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, keltuaiset, kerma ja vatkatut valkuaiset. Mausta suolalla ja valkopippurilla ja paista ohukaispannulla.

Reseptit: Marko Rauhala (Ravintola Roccan keittiömestari)

Lue myös:

    Uusimmat