7 tärkeää varoitusmerkkiä, joita parisuhteen alkutaipaleella kannattaa pitää silmällä

Uuden ihmisen kanssa treffailu on usein jännittävää ja ihanaa. Kuitenkin jo tapailuvaiheessa voi esiintyä selviä hälytysmerkkejä, jotka varoittavat suhteen epäonnistumisesta. 

The Independent haastatteli parisuhteisiin erikoistunutta psykologi Madeleine Mason Roantreetä sekä Iso-Britannian kenties tunnetuinta julkkisten ”treffigurua” ja deittivalmentajaa Jason Preecetä.

Asiantuntijat kertovat yleisimmistä seikoista, jotka paljastavat suhteessa olevan jotain hämärää. Tässä ovat seitsemän merkkiä, joita kannattaa pitää silmällä parisuhteen alkutaipaleella.

1. Hän ei halua määritellä suhdettanne

Nykypäivänä parisuhteiden kirjo on suuri. Joillakin on avoin suhde, toisilla perinteisempi suhde. Mutta varoittava merkki voi olla, jos pitkän tapailun jälkeen toinen ehdottomasti kieltäytyy määrittelemästä suhdetta mitenkään.

– Se ei tarkoita pelkästään sitoutumisen puutetta. Ehdoton kieltäytyminen saattaa vihjata, että toinen osapuoli tapailee romanttisessa mielessä myös muita ihmisiä, sanoo Mason Roantree.

Usein aiheen välttely voi paljastaa, että uusi kumppani ei ole tosissaan suhteessa. 

2. Et esiinny hänen some-tileillään

Jos kumppani ei ollenkaan käytä sosiaalista mediaa tai käyttää sitä todella vähän, tämä kohta ei ole huolestuttava.

Mutta jos hän selaa jatkuvasti Instagramia tai Facebookia, on Mason Roantreetin mukaan epäilyttävää, että nykyistä kumppania ei tuoda esille missään. Erityisesti, jos hänen sosiaalinen mediansa on täynnä entisten seurustelukumppaneiden kuvia.

– Se voi tarkoittaa, että toinen ei näe sinua pitkäaikaisena kumppanina tai hän ei ole valmis näyttämään sinua maailmalle, Mason Roantree sanoo.

Erityisenä huomiona on toki mainittava työprofiili. On ihan ymmärrettävää, ettei pussailukuvia auringonlaskussa jaeta asiakkaiden nähtäväksi.

3. Hän ei koskaan tee aloitetta tapaamisen suhteen

Kuulostaa yksinkertaiselta, että molemmat osapuolet ovat sitoutuneita tapailuun ja haluavat nähdä toisiaan. Kuitenkaan aina näin ei ole.

– Jos sinä olet aina se, joka ehdottaa tapaamista, on suhde melko yksipuolinen, sanoo Mason Roantree.

– Silloin suhde vaatii paljon työtä.

Mason Roantree muistuttaa, että sinusta oikeasti kiinnostunut henkilö tekee töitä suhteen eteen. Jo treffailuvaiheessa tärkeintä on tasapaino. Se ei toimi, jos toinen yrittää enemmän kuin toinen.

4. Hän ei anna vastakaikua 

Usein vastakohdat täydentävät toisiaan. Mutta treffivalmentaja Jason Preecen mukaan on huolestuttavaa, jos uusi kumppani on liian erilainen tunnemaailmaltaan, eikä tämä osaa vastata hellyydenosoituksiin.

Suhteessa oleva osoittaa usein selvin merkein ihastuksensa, joten on turhauttavaa, jos toinen ei reagoi mihinkään romanttisesti. 

– Kun et saa vastakaikua rakkaudellesi, voi olo tuntua petetyltä, selittää Preece.

Jokaisella on huonot päivänsä, mutta jatkuva romantiikan puute on raskasta suhteelle.

5. Hän salailee sinulta jotain

Salailu voi vahingoittaa suhdetta. Preecen mukaan salailu on aina varoitusmerkki.

– Ei tietenkään tarvitse jakaa jokaista pientä asiaa kumppanin kanssa. Mutta jos toisella teistä on jotain suuria salaisuuksia, joita ei jaeta, se voi olla ongelmallista suhteelle, kertoo Preece.

6. Hän ei suostu kompromisseihin

Preecen mukaan avain onnelliseen suhteeseen on myös osata tehdä kompromisseja.

– Kompromisseissa ei todellisuudessa ole kyse pelkästään toisen myötäilemisestä ja rauhan ylläpitämisessä, Preece kertoo.

– Tarkoitus on tulla toista puolivälissä vastaan. 

Jos suhteessa on äärimmäisen vaikea tehdä yhteistyötä, Preecen mukaan silloin kaikki ei ole kunnossa.

7. Sinun perheesi ja ystäväsi vihaavat häntä

Preece muistuttaa, että on huolestuttavaa, jos ihmiset, jotka tuntevat sinut parhaiten, eivät pidä kumppanistasi.

– Joskus on helppo sokeutua omalle suhteelle ja nähdä vain se, mitä itse haluaa. Mutta jos perheesi ja ystäväsi eivät selvästikään pidä kumppanistasi, sinun täytyy ymmärtää miksi, sanoo Preece.

Tietenkään kaikki ihmiset eivät tule toimeen. Mutta jos kukaan ei tule toimeen uuden seurustelukumppanin kanssa, taustalla voi olla suurempia syitä.

– Ihmiset ympärilläsi näkevät usein sen, mitä et itse näe, lisää Preece.

 

Lue myös:

    Uusimmat