Kehonkielen asiantuntija paljastaa: Mies, tästä tiedät, että nainen on kiinnostunut sinusta

Pelkkä hymy ei kerro naisen kiinnostuksesta mitään, muistuttaa asiantuntija.

Mistä tietää, että nainen on kiinnostunut? Voiko merkkejä tulkita väärin? Kyllä voi. Usein pelkä ystävällisyys saatetaan nimittäin tulkita kiinnostukseksi.

– Yleinen ympäri maailmaa naisilta kuulemani valitus on se, että miehet luulevat heidän flirttailevan, kertoo kehonkielen asiantuntija Joe Navarro  Men's Health -sivustolle.

Todellisuudessa naiset voivat ollavain ulospäinsuuntauneita ja iloisia. He voivat hymyillä ja koskettaa, mutta se ei kuitenkaan tarkoita heidän flirttailevan tai olevan ihastuneita. Se kertoo vain heidän persoonastaan.

Navarron mukaan helppo tapa selvittää naisen kiinnostus on katsoa, miten hän käyttäytyy muiden kanssa, esimerkiksi työpaikalla. Juuri töissä moni nainen törmää ongelmiin, kun heidän ystävällisyytensä tai ammattitaitonsa tulkitaan väärin flirtiksi.

Huulten pureminen flirttiä?

Myös huulten pureminen tulkitaan usein väärin. Navarro kertoo, että häneltä kysytään usein, onko huulen pureminen tai koskettaminen merkki kiinnostuksesta, siinähän kuitenkin tuodaan huomiota kohti suuta.

Navarro tyrmää käsityksen.

– Puristamme huulia yhteen tai puremme niitä, kun jokin vaivaa meitä tai tekee olomme kiusaantuneeksi. Sen tarkoitus ei ole haalia huomiotasi. Ennemminkin hän käyttää sitä purkaakseen stressiä, vähän samaan tapaan kuin joskus imimme peukaloamme stressiä purkaaksemme, asiantuntija selittää.

Navarro selittää, että huulet ovat täynnä hermopäätteitä, joita stimuloimalla stressiä tai epämukavuuden tunnetta voi helpottaa.

Kiinnitä näihin huomiota

Vaikka hymy, kosketus tai huulten pureminen eivät vielä kiinnostuksesta kerrokaan, joitain asioita kuitenkin on, jotka voivat kiinnostuksesta viestiä.

Katsekontakti

Huomiota kannattaa kiinnittää esimerkiksi katsekontaktiin.

– Luomme toistuvaa katsekontaktia ihmisiin, joista olemme kiinnostuneita, Navarro sanoo.

Katsekontakti onkin helpoin ja vähiten uhkaavin tapa saada toisen huomio. Kiinnostuksesta huolimatta katsekontaktia ei välttämättä tule ylläpidettyä kauaa, sillä nainen voi olla ujo ja pitää pitkittynyttä katsekontaktia liian intensiivisenä. Navarron mukaan selkeä merkki on kuitenkin se, jos hän katsoo toistuvasti takaisin.

Laittautuminen

Kuin lintu sukii höyheniään, myös ihmiset tekevät vastaavaa. Naiset lisäävät meikkiä, korjailevat rintaliivejä ja koskettelevat hiuksiaan. Toisinaan kyse voi olla tietoisesta käytöksestä ja nainen voi suunnata vessaan kohentamaan ulkonäköään, mutta toisinaan edes nainen itse ei hoksaa tälläytyvänsä ihastuksen kohteensa vuoksi.

Navarro huomauttaa, että myös miehet laittautuvat: he korjaavat asentoaan, vetävät vatsaa sisään, korjailevat kauluksiaan tai kampaavat hiuksiaan. Asiantuntija huomauttaa, että näin toimitaan vain silloin, kun halutaan tehdä vaikutus.

"Heikon" puolen näyttäminen

Katse ranteeseen: Navarron mukaan ranteen sisäpuoli voi paljastaa kiinnostuksen.

– Sanotaan, että aloitat keskustelun jonkun sellaisen kanssa, jonka juuri tapasit. Ensin hänen kätensä pitelee ehkä tupakkaa tai lasia, ja näet vain hänen kämmenselkänsä. Mutta keskustelun edetessä, kun hän kiinnostuu sinusta enemmän, näet kirjaimellisesti, kuinka hänen ranteensa kääntyy paljastaen sen sisäpuolen, Navarro vinkkaa.

– Se on kuin näyttäisi sinulle heikomman puolensa. Teemme niin vain silloin, kun tunnemme olomme todella mukavaksi jonkun seurassa.

Muista kuitenkin tämä

Loppujen lopuksi ristiriitaisten merkkien ja normaalien käytösmallien tulkitsemisen salaisuus on siinä, ettei katso jokaista tekoa erillisenä tekona.

– Emme saa tulkita liikaa yhdestä käytöksestä, asiantuntija varoittaa.

Mutta jos jatkuvasti huomaat, kuinka työtoveri tai ystävä toimii yllä mainituilla tavoilla, eikä hän käyttäydy niin muiden kanssa, on hyvinkin mahdollista, että hän on kiinnostunut.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja