7 syytä vaihtaa kasvisruokavalioon

Tuoreen tutkimuksen mukaan kasvissyöjillä on lihansyöjiä matalampi verenpaine. Kasvisruokavalion puolesta puhuvat myös monet muut syyt.

Tutkimusten mukaan kasvissyöjät ovat kokonaisvaltaisesti terveempiä ja jopa elävät pidempään. Lue, mitkä seitsemän syytä puhuvat kasvisruokavalion puolesta!

1. Matalampi verenpaine: Tuoreimmassa tutkimuksessa tutkijat selvittivät, että kasvisruokavaliota noudattavilla on keskimäärin lihansyöjiä matalampi verenpaine. Lisäksi tutkijat huomasivat, että kasvisruokavaliota voidaan käyttää madaltamaan verenpainetta sellaisilla henkilöillä, joiden verenpaine on koholla.

2. Pienempi kuolleisuus: Vuonna 2013 tehtyyn tutkimukseen osallistui 70 000 ihmistä ja heistä kasvisruokavaliota noudattavilla huomattiin olevan 12 prosenttia pienempi kuolleisuusriski kuin lihansyöjillä.

3. Parempi mieliala: Vuoden 2012 tutkimus jakoi osallistujat kolmeen ryhmään: kaikki liha sallittu -, vain kalaa - ja ei lihaa lainkaan -ryhmiin. Kahden viikon jälkeen kasvisruokavaliota noudattaneet raportoivat olevansa paremmalla tuulella kuin kahden muun ryhmän jäsenet.

4. Pienempi sydänsairauksien riski: Toinen vuonna 2013 tehty tutkimus havaitsi, että 44 000 ihmisen joukosta kasvisruokavaliota noudattavilla oli 32 prosenttia pienempi riski sairastua iskeemiseen sydänsairauteen.

5. Pienempi riski sairastua syöpään: Kalifornialaisen Loma Lindan yliopisto tutki kasvisruokavalion eri muotoja ja syövän riskiä sellaisilla ihmisillä, joilla riski sairastua syöpään ei ollut alun alkaenkaan kovin korkea. Tutkijat huomasivat, että kasvisruokavaliolla saattaa olla syövältä suojaavia hyötyjä. Vaikka tutkimustulokset eivät ole sataprosenttisen luotettavia, vegaaneilla on tutkitusti pienin riski sairastua syöpiin – etenkin naisille tyypillisiin syöpiin, kuten rintasyöpään.

6. Pienempi riski sairastua diabetekseen: Tutkimukset ovat osoittaneet, että kasvissyöjillä on pienempi riski sairastua diabetekseen kuin lihansyöjillä. Vaikka kasvisruokavalio ei paranna sairautta, se voi madaltaa yksittäisen ihmisen riskiä sairastua auttamalla sopivan painon ylläpitämisessä ja parantamalla verensokerin tasoja.

7. Ylipainon epätodennäköisyys: Tutkimus osoittaa, että kasvissyöjät ovat yleensä hoikempia kuin lihansyöjät. Lisäksi kasvisruokavaliota noudattavailla on keskimäärin matalampi kolesteroli ja parempi painoindeksi. Jotkut tutkimukset osoittavat, että kasvisruokavalio voi auttaa painonpudotuksessa ja lisäksi se sopii paremmin terveen painon ylläpitämiseen kuin lihaa sisältävä ruokavalio.

Näin valmistuu juustoinen kasviskiusaus:


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat