7 niksiä – pizzaa pikkuisen terveellisemmin

California Pizza Kitchenin Brian Sullivanin mukaan pizzaan sopivat terveellisemmätkin ainesosat, kuten vaikkapa kvinoa, rucola tai grillattu kana.

Ihan pienilläkin päätöksillä teet ensi kerralla pizzaa vähän terveellisemmin.

1. Tee täysjyvätaikina, lisää taikinaan leseitä ja laita tuoreita yrttejä taikinan päälle ennen pizzan kuorrutusta.

2. Käytä sesongin tuoreita vihanneksia luovasti! Kokeile esimerkiksi pinaattia, fenkolia ja kurpitsaa.

3. Pizzaa sopii maustaa luovasti! Paahdettu kumina, chili ja oregano passaavat oikein hyvin pizzaan.

4. Vaikka tomaattikastike onkin mainio pohja, voit kokeilla myös epätavallisempia vaihtoehtoja. Kokeile esimerkiksi tuoretta rucolapestoa grillattujen vihannesten kera tai vaikkapa grillattua kanaa chimichurri-kastikkeella.

5. Mausta herkullisen höyryävä pizzasi tuoreella basilikalla, oreganolla sekä sipauksella extra-neitsytoliiviöljyä. Voit myös pilkkoa päälle tuoretta avokadoa.

6. Karkeasti silputtu silopersilja sopii hyvin pizzan päälle antamaan täydellisen viimeisen silauksen nautinnolle.

7. Pinjansiemenet voi paahtaa kevyesti kuivalla pannulla ja ripotella niitä jo paistetun pizzan päälle juuri ennen tarjoilua.


Kokeile herkullista pestoreseptiä pizzaasi:

Rucolapesto

Ainesosat:

rucolasalaattia

paahdettuja manteleita tai esimerkiksi auringonkukansiemeniä

parmesanraastetta

sitruunanmehua

rouhittua mustapippuria

oliivi- tai rypsiöljyä

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen, lisää öljyä haluamasi sakeuden mukaan, aja sileäksi tahnaksi ja tarkista lopuksi maku.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Glamour

Osittaislähde: Jan Vardoen: Pizza Paradiso – Paista parhaat artesaanipizzat (WSOY 2013)

Lue myös:

    Uusimmat