7–0: Pikkuleijonat teki rujoa jälkeä

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkue sai kaipaamiaan täysosumia ja murjoi perjantai-iltana Norjan maalein 7–0 MM-kilpailujen alkusarjaottelussa Espoossa.

Pikkuleijonat pyöritti peliään nätisti jo torstaina Latviaa vastaan ja otti 3–1-voiton, mutta hyökkäystehot jättivät parannettavaa etenkin ylivoimapelissä. Norjaa vastaan tämäkin asia korjaantui.

Norjalle ottelu oli MM-urakan ensimmäinen. Suomi toivotti napakoilla taklauksilla vastustajansa tervetulleeksi Espooseen ja otti mehut jo avauserän alussa, kun hyökkääjä Kasper Pikkarainen ja puolustaja Daniel Nieminen näyttivät esimerkkiä fyysisestä pelistä.

Hyökkääjä Roope Vesterinen alleviivasi kolmoskentällisen onnistumista ja laukoi 1–0-maalin. Esimerkki tempaisi koko Suomen joukkueen mukaansa.

Eikä Vesterinen jättänyt maalisaldoaan yhteen. Hän teki vielä toisessa erässä 4–0-lukemat. Nieminen ja avausottelun jälkeen kolmosketjun keskushyökkääjäksi pudotettu Aatos Koivu nappasivat syöttöpisteet.

Ylivoimaonnistumisia

Norja pelaa vasta yhdeksänsissä alle 18-vuotiaiden pääsarjatason MM-kilpailuissaan ja onnistui viime vuonna säilyttämään paikkansa ensimmäistä kertaa.

Vuosi sitten Pikkuleijonat murjoi Norjan 10–2 eikä antanut perjantainakaan vastustajalleen mahdollisuuksia napata ensimmäistä voittoa Suomesta ikäluokan MM-kilpailuissa.

Pikkuleijonien tähtikaartin Konsta Helenius, Emil Hemming ja Aron Kiviharju pyörittämä ylivoimapeli oli kaunista jo Latviaa vastaan, mutta tuolloin viidestä yrityksestä vain yksi toi maalin.

Perjantaina Hemming ja Joona Saarelainen kurittivat Norjaa ylivoimamaaleilla jo avauserässä.

Toisessa erässä Hemming nautiskeli jälleen Heleniuksen ja Kiviharjun esityöstä ylivoimalla. Vesterisen lisäksi Lauri Sinivuori ja Niklas Nykyri osuivat tasakentällisin.

Suomen maalivahti Kim Saarinen kesti Norjan vähät tilanteet kolmannen erän lopun alivoimallakin.

Suomi jatkaa pelejään sunnuntaina ja kohtaa Slovakian.