66-vuotias kouri 17-vuotiasta – italialaisoikeus vapautti syytteistä, koska teko kesti "vain sekunteja"

Kahvilatyöntekijä huomasi tukalan tilanteen – keksi nerokkaan tavan auttaa 1:16
KATSO MYÖS: Kahvilatyöntekijä huomasi tukalan tilanteen – keksi nerokkaan tavan auttaa naista.

Italialaisen tuomioistuimen mukaan kourinta ei ole kourintaa, jos sen kesto on vain "sekunteja". Päätös aiheutti kritiikkimyrskyn.

Italialaisen tuomioistuimen päätös on herättänyt raivokkaan palauteaallon. Roomalaisoikeuden tuomari vapautti teini-ikäisen ahdistelusta syytetyn miehen, koska tämän harjoittama kourinta kesti alle kymmenen sekuntia, kertoo CNN.

66-vuotiasta miestä syytettiin 17-vuotiaan tytön seksuaalisesta häirinnästä. 17-vuotiaan mukaan koulussa talonmiehenä toiminut mies työnsi huhtikuussa 2022 kätensä hänen housuihinsa, kun hän veti alas valahtaneita housujaan ylemmäs. Miehen käsi meni myös alushousujen alle.

Avola myönsi teon mutta väitti tytölle, että kyseessä oli "vitsi". 

Italialaistuomarin mukaan kouriminen "kesti viidestä kymmeneen sekuntia" ja oli siten liian lyhyt ollakseen rikos. Tuomarin mukaan nuoren kertomus tilanteesta oli uskottava, mutta silti ele "jätti epäilyksiä"; teon kesto oli "minimaalinen" ja "vain kourallinen sekunteja", kertoo The Guardian.

Italialaiset raivostuivat – "Ei tämä ole oikeutta"

Päätös aiheutti somekritiikin aallon. Paikallinen opiskelijajärjestö ilmoitti sosiaalisessa mediassa, ettei teko ole vitsi eikä siinä ole mitään hauskaa.

– On anteeksiantamatonta, ettemme voi tuntea oloamme turvalliseksi koulussa. Jälleen kerran patriarkaalinen systeemi voitti, järjestö kirjoitti.

Italialaiset julkaisivat protestina TikTokiin videoita, joissa koskevat herkkää kohtaa kehossaan kymmenen sekunnin ajan. Videoista käy hyvin selväksi, miten pitkä aika "vain muutama sekunti" on.

Paolo Camilli esittelee, minkä verran kestää "lyhyt" kymmenen sekunnin kourinta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Marie Sophie näyttää, miten pitkä aika 10 sekuntia on. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Oikeutta hakenut nuori on ymmärrettävästi tuomioon pettynyt.

– Minulle tämä ei ole mikään vitsi. Ei vanhan miehen pitäisi "vitsailla" näin teini-ikäisen kanssa. Se kourallinen sekunteja oli ihan tarpeeksi, jotta tunsin hänen kätensä vartalollani, 17-vuotias kommentoi BBC:n mukaan.

– Ajattelen nyt, että oli väärin luottaa instituutioihin. Ei tämä ole oikeutta.

Katso myös: Miten toimia, jos kuljettaja ahdistelee taksissa? 

Miten toimia, jos kuljettaja ahdistelee taksissa? Toimintaohjeet hätätilanteisiin 2:25
Katso toimintaohjeet hätätilanteisiin.

Lähteet: CNN, The Guardian, BBC

Lue myös:

    Uusimmat