60-vuotias Barbie muokattiin näyttämään ikäiseltään – lopputulos sai epäilevän vastaanoton

Barbie täyttää tänä lauantaina pyöreät 60 vuotta. On helppo huomata, että aika on kohdellut muovinukkea lempeästi, mutta miltä näyttäisi omanikäisensä Barbie? Yli viisikymppisille suunnattu Lumen-deittipalvelu visioi Barbielle uuden ulkomuodon.

Ei rypyn ryppyä tai vartalossa näkyviä ikääntymisen merkkejä. Barbie on onnistunut säilyttämään parikymppisen vartalon jo 60 vuoden ajan. Ensimmäisen kerran Barbie-nukke esiteltiin yleisölle Yhdysvalloissa 9.3.1959.

Oikeat ihmiset eivät kuitenkaan ole muovia. Vuosikymmenien mittaan Barbieta on kritisoitu vääristyneestä kehonkuvasta ja nyt myös ikärasismista.

Lumen on deittipalvelu yli 50-vuotiaille. Ikääntymisen kauneuden puolesta puhuvaa palvelua Barbien ikinuorekkuus on ärsyttänyt. Tämän vuoksi Lumen on aloittanut kampanjan leluteollisuuden harjoittamaa ikäsyrjintää vastaan.

Kauneus ei kuulu vain parikymppisille

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Osa kampanjaa on kuvasarja ikäisensä näköisestä Barbiesta – eikä ikääntyminen ole säästänyt Keniäkään.

– Monet naiset ovat sanoneet, etteivät he koskaan ennen ole olleet niin sinut itsensä kanssa kuin viisi- ja kuusikymppisinä. Tämän pitäisi näkyä vaikuttajaikoneissa, kuten Barbiessa, sanoo Lumenin perustaja ja toimitusjohtaja Charly LesterBuzzFeed-sivuston mukaan.

Lester rohkaisee leluteollisuutta tekemään myös leluja, joissa ikääntyminen näkyy. Menestys ja kauneus ei kuulu vain parikymppisille.

Mutta kuuluvatko lelut aikuisille?

Nettikommentoijat ovat tosin huomauttaneet, että lelut kuuluvat lähinnä lapsille.

– Tämä on söpöä ja pidän siitä, mutta ajattelisin, että nukkejen monimuotoisuuden pitäisi palvella vain ja ainoastaan lapsia, jotta he kasvaisivat tietäen, että heitä arvostetaan. Sinä olet aikuinen, arvosta itse itseäsi, toteaa Allison Facebookissa.

– Jymy-uutinen: leluja tehdään tietylle yleisölle. Lapset eivät halua vanhaa Barbieta. Toki kaiken ikäiset ovat kauniita, mutta ehkä tässä keskustelussa kohteeksi pitäisi ottaa Hollywood-tähdet? Miksi lelut? kysyy Kirsen.

– Oletko ainut, jonka nämä kuvat saavat tuntemaan olonsa epämukavaksi? Minusta ne näyttävät vähän oudoilta, kirjoittaa Lisa.

Katso kaikki kuvat kuusikymppisestä Barbiesta täältä.

Lähde: BuzzFeed

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja