Mainos

6 yleistä virhettä, joihin pariskunnat sortuvat sängyssä

Etsittekö uutta intohimoa parisuhteeseenne? Välttäkää yleisiä virheitä, joista on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Muutaman vuoden takaisen amerikkalaistutkimuksen mukaan seksi vaikuttaa paljon pitkäaikaisen parisuhteen kukoistukseen. Mitä enemmän nautinnollista seksiä, sen laadukkaampi liitto, tutkimus väittää.

Suhteen alkuaikoina ei liene vaikeaa ylläpitää intohimoa, mutta vuosien kuluessa liekki alkaa väistämättä sammua – ainakin silloin, jos ei siitä pidä huolta. Men's Health -sivusto listasi joitain virheitä, joihin pariskunnat tyypillisesti sortuvat – ja jotka edesauttavat intohimon sammumista.

1. Luulette tarvitsevanne treffi-illan löytääksenne jälleen yhteyden

Monen pariskunnan ensimmäinen reaktio kuivaan kauteen heräämiseen on järjestää treffi-ilta. Seksi-ja parisuhdeterapeutti Tammy Nelsonin mukaan tämän suunnitelman ajatuksena on mennä syömään päivällistä, juoda viiniä kynttilänvalossa ja tulla kotiin rakastelemaan villisti.

Mutta tapahtuuko raskaan päivällisen, muutaman viinilasillisen ja pitkän illan jälkeen oikeasti mitään?

– Useimmat pariskunnat eivät halua muuta kuin mennä nukkumaan, Nelson toteaa Men's Health -sivustolle.

Mitä oikeasti kannattaa tehdä? Laittakaa lapset hoitoon – ja jääkää kotiin. Nelson kehottaa ajattelemaan iltaa "suunnitellulle" spontaaniudelle pyhitettynä aikana.

– Se on paljon parempi tapa kokeilla kaikkia fantasioita, tuntematta oloaan turvonneeksi ja krapulaiseksi seuraavana päivänä.

2. Seksistä pidättäytyminen, koska "et ole sillä tuulella"

Nelson muistuttaa, että aikuiselämä on uuvuttavaa ja stressi voi vähentää halua. Mutta jos aiot odottaa petipainia siihen asti, että sinulla on paljon vapaata aikaa, saatat joutua odottamaan hyvinkin pitkään.

Mitä oikeasti kannattaa tehdä? Harrasta seksiä, vaikka väsyttäisikin. Jälkeenpäin olet iloinen, että teit niin. Nelson muistuttaa, että vaikka sinulla oikeasti olisikin paljon tekemistä ja velvollisuuksia, pystyt luultavasti mahduttamaan sekaan edes pikaseksin.

– Seksuaalinen yhteys saa sinut tuntemaan yhteyttä kumppanisi kanssa, ja voi vähentää stressiä avioliitossanne, Nelson kannustaa.

Seksi auttaa vapauttamaan endorfiineja sekä dopamiinia, serotoniinia ja muita aivokemikaaleja, jotka voivat vähentää stressiä päivän aikana ja auttaa nukkumaan paremmin yöllä.

3. Jäätte jumiin rutiineihin

Noudattaako seksi liitossasi aina samaa kaavaa? Sellaista, että tiedät aina, mitä on luvassa seuraavaksi? Jos tiedät hyvän tavan tuottaa kumppanillesi orgasmi, Nelson kehottaa pitämään siitä kiinni. Mutta usein parisuhteessa voidaan jäädä kiinni myös sellaisiin tapoihin, jotka eivät edes toimi. Saatetaan pelätä, että toinen suuttuu, jos tälle kertoo, että haluaisi jotain muuta.

Mitä oikeasti kannattaa tehdä? Nelson kehottaa valitsemaan yhden viikonpäivän, jolloin teette sovitusti jotain erilaista.

Aloita kertomalla kumppanillesi kolme asiaa, joita arvostat hänessä seksuaalisesti. Paljasta hänelle myös yksi asia, jota haluaisit lisää makuuhuoneessa. Anna sitten kumppanillesi mahdollisuus kertoa sinulle samat asiat.

– Seksistä puhuminen voi lisätä seksuaalista jännitettä välillänne, ja jos teette tämän harjoituksen sängyssä, se voi todella nostaa kiihkoa, Nelson vinkkaa.

4. Murehditte sitä, vetääkö seksielämänne vertoja muiden petileikeille

Seksiä tulvii verkkokalvoille joka paikasta, ja se saattaa lisätä paineita suorittaa makuuhuoneessa tietyllä tavalla.

– Seksin ei ole tarkoitus näyttää pornolta, muistuttaa kuitenkin seksivalmentaja Amy Levine.

Levine sanoo, että tosielämässä seksi voi olla kiusallista, vaatia harjoitusta ja omata potentiaalia olla uskomattoman intiimiä ja haavoittuvaista.

Mitä oikeasti kannattaa tehdä? Ole avoin, läsnä. Tiedä, mitä haluat ja kommunikoi se myös toiselle, Levine kehottaa. Lähesty seksiä siis kumppanisi kanssa yhdessä – ilman odotuksia, ilman tuomitsemista.

5. Pidätte henkistä yhteyttänne itsestäänselvyytenä

Muistatko milloin viimeksi juttelit kumppanisi kanssa muustakin kuin kauppalistasta? Kiireisen arjen vuoksi saattaa olla, että vietätte suurimman osan yhteisestä ajastanne nukkuen, sanoo avioliitto- ja perheterapeutti Paul Hokemeyer.

Hokemeyer muistuttaa, että parisuhde vaatii toimiakseen intiimiä henkistä yhteyttä hereilläoloaikoina.

Mitä oikeasti kannattaa tehdä? Juttele puolen tunnin ajan kumppanillesi ennen kuin käytte nukkumaan. Sulkekaa kaikki elektroniikka ja syleilkää toisianne tai puhukaa päivän tapahtumista. Lapset ja lemmikki tiristävät romantiikan pois tästä hetkestä, joten asettakaa rajat.

6. Ette puhu seksistä

Seksivalmentaja Elona Landaun mukaan monen pariskunnan seksiongelmien syynä on kyvyttömyys puhua avoimesti ja rehellisesti.

Mitä oikeasti kannattaa tehdä? Sinun täytyy muistaa, ettei kumppanisi ole ajatustenlukija, etkä ole sinäkään.

Jos haluat harrastaa enemmän seksiä, kokeilla uusia asentoja tai puhua heikentyneestä halukkuudestasi, kerro se hänelle. Kysy samalla, onko kumppanisi tyytyväinen petipuuhiinne. Parisuhteet kasvavat ja kehittyvät ajan myötä, mutta niin tekee myös seksuaalisuus. Yritä kuulla, mitä kumppanisi yrittää sanoa ilman, että teet siitä omia päätelmiäsi.

Kiinnitä huomiota myös omaan reaktioosi, oletko innostunut vai kiusaantunut?

– Halukkuus kuulla toista ihmistä, hänen haavoittuvuuteensa tunnustaminen ja empaattisuus hänen tarpeitaan kohtaan voi auttaa pitkälle, Landau sanoo.

Lähde: Men's Health

***

0:59

2:27

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.