6-vuotias rakensi Legoista kopion äitinsä sädehoitohuoneesta kuukausia käynnin jälkeen: "On selvää, että lapsi on ajatellut äitinsä sairautta"

0:44

6-vuotias poika käsitteli huoliaan äitinsä sairaudesta Lego-palikoiden avulla.

Videolla rakennetaan Lego-palikoista mahdoton kolmio!

Australialaispojalta kesti vain kymmenen minuuttia oppia ulkoa äitinsä syövän hoitoon käytettävä huone. 6-vuotiaan pojan Lego-rakennelma levisi eri medioihin sen jälkeen, kun hän rakensi palikoista kopioin äitinsä sädehoitohuoneesta.

Muisti jopa työntekijät, joilla oli turvallisuusvälineet

Vierailusta hoitolaitokseen oli jo kuukausia, mutta lapsi muisti silti kaiken yksityiskohtaisesti.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Poika oli rakentanut sädehoitohuoneen, joka sisälsi jopa potilaan peittonsa alla sekä ukkoja, joilla oli turvallisuusvälineet, koska he käyttivät laitteita. Äidin hoitotoimenpiteitä oli selitetty pojalle hänen ikäiselleen sopivalla kielellä, ja ilmeisesti asia oli jäänyt hänen mieleensä.

"Leikkiminen on kaukana turhanpäiväisestä toiminnasta"

Lastenlääkäri Robert Roseby piti kuvia Lego-rakennelmasta niin koskettavina, että hän halusi jakaa ne esitelläkseen, miten lapsi voi leikin kautta kertoa huoliaan.

– Leikkiminen on kaukana turhanpäiväisestä toiminnasta. Se, miten lapsi käyttää leluja, kuten nukkekoteja, eläinperheitä tai taideteoksia, voi kertoa monista asioista, joista lapsi ei välttämättä muuten voi kertoa huonojen verbaalisten taitojen tai muiden syiden vuoksi, hän kommentoi.

– Tämä muistuttaa meitä kaikkia kiinnittämään huomiota siihen, mitä lapsemme tekevät, ja keskusteluun, joka leikkiä ympäröi.

Rosebyn mukaan lapsi prosessoi saamaansa tietoa pitkään ja yritti selvästi päätellä, mistä siinä on kyse.

– Nämä voimakkaat kuvat tarkoittavat, että on melko selvää, että lapsi on ajatellut äitinsä sairautta ja hänen hoitoaan.

Aiheesta julkaistiin raportti Journal of Paediatrics and Child Health -lehdessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja