Mainos

6 asiaa, jotka tapahtuvat, kun lopetat rintaliivien käytön

Tiphero-sivusto listasi asiat, jotka loma rintaliivien käytöstä saa aikaan.

1. Rintojen muoto paranee

Ranskalaistutkimuksen mukaan rintaliivit tukevat rintoja ja heikentävät siten niiden lihaksia. Liivien vuoksi rintojen ei tarvitse vastustaa painovoimaa. Kun liivien käyttö loppuu, lihakset saavat toimintaa. Samalla vähenee roikkuminen.

0:36

2. Nukut paremmin

Et kai enää nuku liivit ylläsi? Lopeta jo, hyvä ihminen! Alusvaatteiden puristus voi vaikuttaa unirytmiin ja heikentää siten yöunta.

3. Verenkierto paranee

Kireät vaatteet eivät ole hyväksi verenkierrolle. Olkapäät eivät enää painu kuopalle, kun liivien olkaimet eivät ole puristamassa niitä.

Tiukat liivit voivat vaikuttaa myös hengitykseen: jos jokin kiristää rintaasi 365 päivää vuodessa, syvään hengittäminen hankaloituu.

4. Rintojen terveys paranee

Ranskalaistutkimuksen mukaan rintaliiveistä luopuminen kannattaa, sillä hiki ja lika eivät enää makaa koko päivää liivien ja ihon välissä. Tämä vähentää esimerkiksi näppyjen määrää rinnoissa. Liivit eivät yksinään aiheuta rintasyöpää – tämä tieto on urbaani legenda.

Jos tämänhetkiset rintaliivisi ovat kokoa 75B tai 80C, saatat käyttää väärän kokoisia liivejä. Niin tekevät myös tuhannet ja taas tuhannet naiset. Jos liivit ovat epäsopivat, jo vaihtaminen oikeaan kokoon parantaa tilannetta. Muista silti riisua liivit välillä!

Brittitutkimuksen mukaan huonosti istuvilla liiveillä on yhteys myös ruoansulatusongelmiin, sillä myös nämä ongelmat johtuvat huonosti istuvien liivien aiheuttamista selkäongelmista. Selkäkivuilla on tutkimuksen mukaan selkeä yhteys ruoansulatusongelmien lisäksi myös väsymykseen.

5. Olosi on mukavampi

Jos päivän paras hetki on rintaliivien riisuminen, miksi kärsiä enää hetkeäkään kauempaa? Ota loma liiveistä.

6. Säästät rahaa

Hyvät liivit ovat kalliita. Mihin sinä käyttäisit 40 euroa, jos se ei menisi rintaliiviostoksille?

Etkö vakuuttunut? Tässä opas rintaliivien hankintaan:

3:45

Lähde: Tiphero.com

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.