Onko kuppikokosi 75B tai 80C? Käytät luultavasti vääränkokoisia rintaliivejä

Oletko kenties käyttänyt vuodesta toiseen yhtä ja samaa rintaliivikokoa? Kuppikokosi saattaa erittäin suurella todennäköisyydellä olla väärää kokoa.

Kuinka monesti naisia varoitellaankaan vääränkokoisten rintaliivien ostamisesta – ja silti monet naiset käyttävät väärää kokoa vuodesta toiseen.

Jos tämänhetkiset rintaliivisi ovat kokoa 75B tai 80C, saatat käyttää väärän kokoisia liivejä. Niin tekevät myös tuhannet ja taas tuhannet naiset.

Kyseisiä kokoja nimittäin pidetään kaikista yleisimpinä, ”normeina”. Ensimmäiset kunnon liivit, jotka nainen ostaa, ovat yleensä tätä kokoa – ja sitten samaa kokoa ostetaan vuosi toisensa jälkeen.

Useimmiten naiset ostavat ympärysmitaltaan aivan liian isot ja kupiltaan liian pienet liivit. Jos olet esimerkiksi käyttänyt koko ikäsi kokoa 75B, voi oikea kokosi olla hyvinkin 70C tai jopa 65D.

Muista, ettei D-kuppia tarvitse pelätä: kun ympärysmitta pienenee, samalla kupin koko kasvaa.

Tästä tiedät, etteivät rintaliivisi ole oikeaa kokoa...

– Jos liivit ovat kiinni viimeisessä, tiukimmassa hakasessa ja silti liivit liikkuvat, olet ostanut ympärysmitaltaan liian isot liivit.

– Jos joudut koko ajan tiukentamaan olkaimia tai olkaimet painavat jäljet olkapäillesi, liivit eivät istu oikein.

– Katso selkääsi peilistä. Jos rintaliivit ovat suorassa, ne ovat oletetusti oikeaa kokoa. Jos rintaliivit ovat kaarella, ne ovat väärää kokoa, koska olet joutunut kiristämään olkaimia, jolloin liivit myös nousevat.

– Sinulla on ”tuplarinnat”: eli peilistä katsottuna näet, kuinka rinta pursuaa ulos kupista. Silloin kuppikokosi on liian pieni.

Älä osta vain yhtä kokoa

Muista, etteivät kaikki rintaliivit ole koostaan huolimatta täysin saman kokoiset! Ajattele esimerkiksi farkkuja: tietyissä malleissa kokosi voi olla 38, toisissa puolestaan 42. Sama pätee rintaliiveihin: eri malliset liivit voivat olla hyvinkin eri kokoiset. Myös rintasi koko voi vaihdella iän ja elämäntilanteen myötä.

Sovittamalla löydät oikean koon: joten ensi kerralla, kun menet rintaliiviostoksille, nappaa mukaasi eri kokoja.

Jos olet epävarma, käänny asiantuntijan puoleen – jos ujostelet, laita päällesi istuva t-paita, jolloin myyjä voi mitata kokosi, vaikka pitäisit paidan päällä.

Katso myös: Rintatreeni

Lue myös:

    Uusimmat