Mainos

55-vuotias nainen tuomittiin amfetamiiniringin pyörittäjänä – "Katsotaan tunnin päästä se sun vuotava hana"

Helsingin hovioikeus on koventanut pääkaupunkiseudulla toimineen huumeringin päätekijöiden tuomioita. Kaksi miestä ja nainen levittivät viime vuonna amfetamiinia Helsingissä ja Vantaalla.

Kuvio toimi tuomion mukaan niin, että toinen miehistä myi huume-erän naiselle. Nainen puolestaan myi huumeita toiselle miehelle, joka taas välitti niitä eteenpäin muun muassa Tor-verkossa.

Viestejä lähetettiin remontin varjolla

Tapaamisia huume-erien luovuttamiseksi oli sovittu ainakin Tikkurilan Prisman parkkihalliin ja sähkömuuntajan taakse Vantaalla.

Videolla keskustellaan Lahden kaupungin amfetamiiniongelmasta Rikospaikka-ohjelmassa.

Tuomion mukaan nainen ja tälle amfetamiinia myynyt mies viestittelivät huumeista esimerkiksi remontin varjolla.

– Katsotaan tunnin päästä se sun vuotava hana? Ok? oli mies viestittänyt naiselle.

Viesteissä puhuttiin myös ikkunan korjaamisesta. Oikeus ei pitänyt viestittelyä uskottavana.

– Ei ole uskottavaa, että nainen olisi ollut yhteydessä mieheen ikkunan korjaamiseen tai muuhun korjaustyöhön liittyen. Kyse on ollut huumausaineiden toimittamisesta, hovioikeuden tuomiossa todetaan.

Hovioikeus katsoi amfetamiinimäärät suuremmiksi kuin käräjäoikeus

Helsingin hovioikeus tuomitsi Lea Kristiina Sandbergin, 55, kolmen vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistukseen kolmesta törkeästä huumausainerikoksesta. Käräjillä hän oli saanut kolmen vuoden vankeustuomion.

Hovissa Sandberg tuomittiin suuremmasta amfetamiinimäärästä kuin käräjillä.

Hovi katsoi myös huumeita Sandbergille myyneen Juha-Petri Kurosen, 41, syyllistyneen isomman huumemäärän käsittelyyn kuin mistä hänet oli käräjillä tuomittu. Käräjäoikeus katsoi Kurosen myyneen 600 grammaa amfetamiinia, mutta hovin mukaan huumetta oli yli kilo.

Kurosen tuomio koveni yli vuodella. Kahden ja puolen vuoden tuomio muuttui hovissa kolmeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi. Törkeän huumausainerikoksen lisäksi Kuronen tuomittiin muun muassa lievästä ampuma-aserikoksesta.

Myynti Tor-verkossa – ostajille viestiteltiin erillisellä sovelluksella

Huumeita vastaanottanut ja eteenpäin myynyt Mika Juhani Auvinen, 39, tuomittiin hovissa kolmeksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan. Rangaistus piteni kahdella kuukaudella. Tuomio tuli neljästä törkeästä ja yhdestä perusmuotoisesta huumausainerikoksesta.

Auvinen myi tuomion mukaan amfetamiinia Tor-verkon Sipulikanavalla eri nimimerkeillä. Ostajien kanssa käytävää yhteydenpitoa varten hän oli ladannut puhelimeensa erillisen sovelluksen. Esimerkiksi viime vuoden alussa hän ehti oikeuden mukaan levittää ainakin 250 grammaa amfetamiinia 3–20 gramman erissä. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja