5-vuotias lapsi jäi ainoana ryhmän lapsista ilman synttärikutsua – Henna-äiti toivoo huomaavaisuutta: "Tuntui ikävältä ja surulliselta"

Helsinkiläinen Henna toivoo, että synttärikutsut muistettaisiin antaa päiväkodissa lapsille vaivihkaa, ettei kellekään tulisi paha mieli.

Kun Henna viime viikolla meni viemään 5-vuotiaan lapsensa aamulla päiväkotiin, hän huomasi lasten naulakoihin olevan teipattuna kirjekuoria. Hänen lapsensa naulakkopaikalla kuorta ei ollut.

Sillä hetkellä Henna ei ajatellut niistä sen enempää vaan uskoi kirjekuorten liittyvän ensi syksyn päiväkotiryhmäjärjestelyihin. Kun hän iltapäivällä tuli hakemaan lastaan, hän sai kuulla kirjekuorten olleen kutsuja erään päiväkotilaisen synttärijuhliin. 

Henna kertoo MTV Uutisille, että hänen lapsensa oli ainoa, joka ei kutsua saanut. Päiväkotiryhmässä on 19 lasta.

Oma lapsi ainoana ilmana kutsua

Hennan lapsi on erityislapsi, autismin kirjolla. Lapsella on päiväkodissa avustaja.

Lastenhoitajana töitä tehnyt Henna kertoo, että päiväkodeissa on yleensä sääntönä, että synttärikutsuja ei mielellään laitettaisi esille. Syynä on juuri se, ettei kutsumatta jääneille tulisi paha mieli.

Henna uskoo, että hänen lapsensa ei vielä tajunnut, mitä kutsujen kanssa oli tapahtunut. Häntä itseään tapaus satutti niin oman lapsen kuin muidenkin vastaavaan tilanteeseen joutuvien lasten puolesta.

– Kyllä se tuntui ikävältä ja surulliselta, hän sanoo.

Muistutus muille vanhemmille

Henna julkaisi aihetta käsittelevän kirjoituksen Facebookissa. Julkaisussa hän toivoo, että lasten synttärikutsut muistettaisiin jakaa aina huomaamattomasti mielipahan välttämiseksi. 

– Kutsut pitäisi antaa niin, etteivät ne paista ihan kaikkien silmille, että kuka niitä saa. Tai annettaisiin ne vaikka päiväkodin ulkopuolella, Henna sanoo.

Henna painottaa, ettei halua syyllistää vanhempia, vaan toivoo, että kutsuja annettaessa otettaisiin muut huomioon. Lisäksi hän toivoo, että synttäreiltä ei jätettäisi kutsumatta vain yhtä tai kahta lasta, jos muut ovat tervetulleita.

Katso myös: Jennaa alettiin kiusata esikoulussa. Nyt hän kertoo, mitä vuosien piina aiheutti.

Kiusaaminen alkoi esikoulussa – Jenna kertoo, mitä vuosien piina aiheutti 8:47
Jenna kärsi vuosia koulukiusaamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat