5 vinkkiä: Hillitse ruokahalua yksinkertaisin keinoin

Tuntuuko sinusta, että jatkuva nälkä pakottaa sinut napostelemaan ylimääräisiä välipaloja? Kokeile seuraavia vinkkejä, joiden avulla saat lannistettua kurnivan tunteen vatsassasi.

Jos sinusta tuntuu, että ruokahalullasi on oma tahto, et varmasti ole yksin. Kun tarkastelet päivittäisiä tapojasi ja teet niihin pieniä muutoksia, voit kuitenkin uudistaa suhteesi ruokaan ja taltuttaa nälän tunteet.

Oletko jo kokeillut seuraavia vinkkejä?

1. Juo enemmän vettä. Monet ihmiset sekoittavat lievän nestehukan nälkään. Kun pidät vesipullon täynnä aamusta iltaan ja hörpit tasaisin väliajoin, pysyt helpommin erossa turhasta napostelusta.

2. Älä jätä aamiaista väliin. Oletkin jo varmaan kuullut kunnon aamupalan tarjoamista eduista. Jos et ole, niin sinun on ehdottomasti hyvä tietää, että aamun ensimmäisen aterian väliin jättäminen saattaa pilata koko loppupäiväsi. Saatat nimittäin tulla nauttineeksi enemmän kilokaloreita päivän aikana kuin mitä olisit nauttinut aamupalan syötyäsi. Kun saat aineenvaihdunnan käyntiin heti aamusta, pysyt kylläisenä pidempään.

3. Proteiinia! Proteiini auttaa ylläpitämään energiaa, joten tunnet olosi pirteäksi koko päivän. Nauti runsasproteiininen aamupala, mutta muista sisällyttää vähärasvaista proteiinia myös lounaalle ja päivälliselle.

4. Pidä teehetki. Aterian jälkeisen naposteluhetken saat taltutettua heti alkuunsa, kun nautit kuumaa teetä herkkujen sijaan. Tee auttaa tyydyttämään pienen nälän tunteen ja auttaa sinua tuntemaan olosi kylläiseksi.

5. Syö säännöllisesti. Jos syöt vain yhden tai kaksi isompaa ateriaa päivässä, olet vaarassa sortua herkkuihin. Kun syöt pieniä aterioita säännöllisemmin, saat myös todennäköisemmin karkotettua mieliteot.

Näin syntyy englantilainen aamiainen Jamie Oliverin vinkeillä:

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Uusimmat